1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Andros Island

Tekst: Tor Kjølberg (april 2012)

Korallrevdykking i verdensklasse og beinfisking i Floridas bakgård.

Store deler av Andros, Bahamas største øy, er ubebodd og knyttet sammen av en rekke trange kanaler og sandbanker som kalles ”bights”. Andros er faktisk stort sett bare vann. Bortsett fra noen tilfeldige turister er de fleste besøkende på øya dykkere eller sportsfiskere. Med sine 227 kilometer er Andros barriererev verdens tredje lengste etter Australia og Belize, med en vegg som begynner 23 meter fra kyststripen og stikker nesten 2.000 meter ut i trang undervannscanyon som kalles Havets tunge eller TOTO. Det unike systemet som består av mer enn femti blå hull, som disse vannhulene kalles, og som først ble gjort kjent av Jacques Cousteau, byr på uendelige utforskningsmuligheter i tunneler som er fylt av skipsvrak og sjøliv.

reiseliv_reiselyst_small_hope_bay_resort

Alt dette finnes bare halvannen kilometer utenfor Bahamas eldste dykkerresort, det komfortable familiedrevne Small Hope Bay Hotel. Hvis du ikke kan snorkle eller dykke, kan du lære deg det i et tempo som du føler passer og uten ekstra kostnader, men gjestene som ikke dykker trives like godt i sine hammocks som er plassert ut mellom de høye kokosnøttpalmene.

Ingen skaper seg på denne fredelige strandkolonien, og svært få bruker sko, unntatt til middag, som er en hjertelig, selskapelig affære som kan bestå av ferske konkylie-fritters og muslingsuppe, hummer og nybakt Johnny-brød. Hvis du heller vil fange fisken selv, er Andros’ ginklare vann verdens hovedsted for beinfisking, med et stort antall av beinfisk i troféstørrelse. De kan veie opptil seks kilo. Mange mener det er den mest spennende form for fluefiske som finnes. Det er ikke vanskelig å finne en spesialist som kan assistere deg med å perfeksjonere fisketeknikken i saltvann og veilede deg rundt de enorme områdene i og rundt the bights, hvor du ofte er den enste personen i mils omkrets.

Andros ligger 48 kilometer sørvest for Nassau, 15 minutter med fly. Small Hope Bay Lodge har også en times flyrute fra Ft. Lauderdale i Florida.

Beste tider med tanke på være: november – april. Beste tider med tanke på fiske: november – juni.

Brosjyre.


 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO