1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Det brenner i fjellet

For Destinasjoner av Poseci Kite (Juli 2012)

En flammende rød heksegryte spruter ildkuler på størrelse med biler. Det var litt av et skue fra sengen vår denne natten. Det var umulig å få sove siden det ene spektakulære fyrverkeriet etter det andre fikk det til å buldre nedover fjellsiden.

destinasjoner_Areneal_Costa_Rica

Arenal-vulkanen lå i underkant av to kilometer fra rommet vårt i Arenal Observatory Lodge, men det virket mye nærmere. Det første utbruddet her skjedde 29. juli 1968, og vulkanen er fortsatt aktiv, om enn ikke så spektakulær i dag som tidligere. Den er imidlertid fortsatt ganske imponerende.

destinasjoner_Arenal_Observatory_Lodge

Vulkanen befinner seg i Parque Nacional Arenal i Costa Rica. Den gang Arenal var mest aktiv gjennomførte Smithsonian Institute studier av vulkanen.


Destinasjoner_Arenal_map

Fire hytter som skulle huse observatørene ble bygget, men nysgjerrige besøkende har siden ført til at losjiet i dag består av 30 rom og er blitt et tre stjerners fjellpensjonat. I spisesalen serveres det førsteklasses måltider tilberedt av lokale kjøkkensjefer, som legger vekt på fersk lokal frukt og grønnsaker og biff og fjærfe fra lokalt oppdrett samt fisk fra Arenal-innsjøen. Mens du inntar dine måltider har du en fantastisk utsikt både til vulkanen og Arenal-sjøen gjennom de store vinduene.

Destinasjoner_Lago_Arenal


I parken er det mange muligheter for aktiviteter, hvis du klarer å fjerne deg fra vulkanen. Området er vakkert vedlikeholdt og inneholder mange slags fugler, dyr og blomster. Du kan velge å legge ut på fotturer alene eller ta en guidet utflukt til lavastrømmen.

Gå heller ikke glipp av en vandring på den svaiende hengebroen til vulkanmuseet som inneholder en aktiv seismograf som fortløpende måler vulkanaktiviteten. Fiske- og båtturer på Arenal-sjøen er også mulig.

Ønsker du bare å slappe av kan du nyte svømmebassenget og jacuzzien som fylles med vann fra bekkene i fjellet, eller du kan velge bare å sitte på patioen og beundre vulkanen.

Er du heldig kan du se en utblåsning som kaster lavastein og aske høyt opp i været.

Corcovado nasjonalpark

- en ekte jungelopplevelse

Tekst: Tor Kjølberg (april 2012)

Med et av verdens beste reservater og nasjonalparker dekker Costa Ricas fredede villmarksområder mer enn 25 prosent av landets areal. Å finne ut hva man skal velge først er den største utfordringen for besøkende.

reiseliv_reiselyst_Corcovado1

Corcovado nasjonalpark dekker en tredjedel av den fjerne Osa-halvøya, som springer ut i Stillehavet. National Geographic beskriver den som ”jordens mest biologiintense sted”, og det er vanskelig tilgjengelig. Til tider kan en føle seg som den eneste inntrengeren på stiene i det 400.000 mål store området. Det finnes ikke veier her. Corcovado er en av landets største villmarksparker med jomfruelige regnskoger, øde strender, jungelkantede elver og et stort utilgjengelig sumpområde. Blant det rike dyre- og fuglelivet finnes mer enn 140 pattedyrarter, fra tapirer til ozeloter og pumaer. Den har også den største gjenlevende populasjon av den purpurfargede papegøyearten ara, som sammen med 375 andre fuglearter i parken okkuperer mer enn 850 slags tresorter. Og midt i villmarkskakofononien kan man også høre lyden fra fire ulike arter apekatter.

reiseliv_reiselyst_coorcovado2

I parkens sørende finner vi Corcovado Lodge Tent Camp, som er høydepunktet for mange av Costa Ricas økoturister. Der finnes ikke elektrisitet, det er felles baderom og drikkevannet kommer fra en krystallklar elv som renner ved siden av de tjue plattformteltene. En unik ”baldakinutflukt” lar gjestene sveve åtte etasjer oppover på trinser inn i den tette jungelbaldakinen. Verken baldakinutflukten eller teltleiren passer for alle. Fra der sivilisasjonens vei ender må gjestene gå i tre kvarter langs øde strender mens bagasjen fraktes med hest og kjerre.

Hvis dette høres for drøyt ut, forsøk Lapa Rios, en bortgjemt bungalow som er anlagt 115 meter over Stillehavet med eget frodig 4000 mål reservat i utkanten av Corcovado. Der har amerikanske eiere skapt en intim oase hvor gjestene kan lære mye om de omliggende regnskogene. Men læring har aldri vært morsommere eller mer fascinerende eller mer luksuriøst enn her. Spredt langs tre panoramiske åsrygger med utsikt over Golfo Dolce finnes et selvstyrt hjørne av Osa-halvøya. Fra observasjonsplattformene ute i naturen åpenbarer Lapa Rios’ forunderlige bildeuttrykk av hav og skog seg. Baren, restauranten og de 14 enkle gjesterommene er bygget av polert tropisk tre. Dagene handler utelukkende om naturen og begynner med en tidlig fugleutflukt som lar deg dele solstrålene med de innfødte fugleartene og avsluttes med et shamanguidet medisinsk trek og vandringer i naturen om natten. Lapa Rios betyr arapapegøyens elver.

reiseliv_reiselyst_corcovado3 

Corcovado nasjonalpark ligger 368 kilometer sørvest for San José på Osa-halvøya. Ni timer med bil eller 80 minutter med innenlands charterfly fra San José. Januar – april er høysesong, men mange liker også den ’grønne’ eller regnsesongen mai – september.

Videotour 1

Videotour 2
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO