1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Herlige Provence

Tekst: Tor Kjølberg (april 2012)

Helt siden den britiske forfatteren Peter Mayle oppholdt seg et år i Luberon-dalen i Provence har området vært en av Frankrikes mest populære destinasjoner.

reiseliv_reiseglede_domaine_des_adelos

Dets unike karakter kan man kanskje bare forstå helt ut ved å være der, men tenk deg å slappe av ettermiddager med en bok i skyggen av et platantre eller late seg i et skyggefullt soverom og lytte til sildringen fra en fontene utenfor.

Skulle du ønske å være mer aktiv finnes det billedskjønne byer å utforske, endeløse stier hvor du kan vandre, himmelblått hav å forfriske seg i og den beste mat og vin som sannsynligvis er å oppdrive. Her er noen av våre favorittsteder i Luberon.

Domaine des Andéols
, like utenfor Saint-Saturnin, er astrogründeren Alain Ducasses siste auberge. Les Andéols, som lokalbefolkningen kaller det, åpnet for noen år siden og ble umiddelbart en suksess med sin vågale samtidsinnredning. Men restauranten som sådan var en skuffelse. I dag har en ung Ducasse-opplært chef ansvaret for stedet, og maten er ikke bare fantastisk, men akkurat slik folk forventer det når de ferierer i fasjonable Luberon. Til lunsj serveres for eksempel en superb salat av Heirloom tomater, prosciutto og melon fra egen hage og desserter som perfekt sablée (mørdeigsbrød) toppet med aprikoser.

Middagsmenyen, som skifter regelmessig med sesongen, er mer omfattende, med retter som grateng av langustiner med sommertrøfler, duebryst ristet med beinmarg og babypoteter, posjert kalveskank med babyspinat og en fantastisk rosmarin terte tatin med bittermandel iskrem.

Saint-Paul-de-Vence, en av de mest populære småbyene i Sør-Frankrike, har et sjarmerende hotell som byr på all den luksus en kan tenke seg på den franske Riviera. Det ligger på en gammel bondegård utenfor selve byen. Le Mas de Pierre er et herlig sted å bo, og de 48 rommene er fordelt i syv forskjellige mas, eller steinhus i Provence-stil, som omkranser svømmebassenget og de herlige hagene. Alle rommene har enten balkong eller terrasse og er innredet med hvite Provence lindetresmøbler, blomstertrykk, vegger dekorert med solfylte piletrær på bakgrunn av fargene melon, gul og lavender. Det er bonede parkettgulv og rommene er utstyrt med overdimensjonerte plasmafjernsyn innbygd i klesskapene. Badekarene er innkledd i marmor, baderommene er godt opplyst og velutstyrt med både kar og dusj og toalettartikler fra Etro. Trimområdet har sauna, tyrkisk bad og flere rom med spabehandling. Det eneste som trekker ned er hotellets restaurant som serverer kostbar og overdådig mat når det man helst vil spise er gode og enkle Provencale-retter.

reiseliv_reiseglede_mas_de_pierre

Men med herlig utsikt fra terrassen mot de mirakuløst sparsommelig utbygde landområdene, kan du bare bestille en salat og en flaske rosé og nyte gledene ved et måltid al fresco.

Slidevisning av Le Mas de Pierre.

Det er rikelig med gode hoteller i Saint-Paul-De-Vence, men byen er blitt så tettpakket med folk at vi mener det er lurere å bo på Le Mas og besøke byen på dagtid.

Videovisning av Saint-Paul-de-Vence


Goult er en gammel festningsby på en åsside med utsikt mot Plateau de Vaucluse. I dag finnes det et førsteklasses spa og helsesenter der ved navn Agora. Uansett hvor du er i Luberon og føler for å bli litt skjemt bort, bestill en time med terapeut enten om morgenen eller ettermiddagen. Det gir garantert nye krefter. Massasjemenyen inneholder alle standard variasjoner samt kinesiterapi og endermologibehandling. I tillegg til et lite treningssenter med det siste av mosjonsapparater, finnes det også et lite basseng og en fantastisk jetspa med damp og ulike vannjetinnstillinger. Agora drives av sjarmerende, engelsktalende Jutta Bichi, tidligere Parisredaktør for tyske Vogue. Stedet er populært, så det er best å bestille time i god tid.

Selv om Luberon aldri har vært kjent for sitt natteliv, finnes det i dag en restaurant-bar-klubb i byen Lumières ved navn Le Garage. Som navnet tilsier har det tidligere vært en garasje. Den er trendy og tilpasset et kosmopolitisk publikum, har tidvis levende musikk, gode cocktails og en særdeles god, liten Provencal-meny. Forsøk gjerne deres lammekarré. Kjøkkenets unge chef er utdannet ved den prestisjefylte hotellskolen i Lausanne. Innredningen består av oransje og gule lenestoler, Formel-En billamper og rock-and-roll plakater. Alt i alt et morsomt sted, og selv om du ikke lenger tilhører rock-and-roll generasjonen, vil du føle deg hjemme. LumiPres. Tel: 33-4-3250-2932.

Lumières kan også by på Edith Mézards herlige linboutique. Hele hennes kolleksjon av håndklær, badekåper, laken, putetrekk og øvrige gjenstander er håndbrodert på det beste som finnes av materialer, og hennes badekåper i frotté er en luksus som er kongelige verdig. I tillegg til stoffene av lin fører butikken et førsteklasses utvalg av parfymer, duftlys, såper og andre luksusvarer. Hvis du ikke skal til Provence i år, men har planer om Paris, har Mezard en ny boutique på rive gauche, venstre del av Seinen.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO