1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Lavere kommer du ikke

Tekst: Tor Kjølberg

Death Valley nasjonalpark

Mitt vi hjertet av Mojave-ørkenen ligger Death Valley nasjonalpark, som har den tvilsomme æren av å være det laveste, tørreste og varmeste sted i hele Amerika. De brennhete somrene gjør at temperaturen kan komme opp i 50 grader Celsius.


Rekorden ble faktisk satt i 1913 med 56,7 grader. Det fryktinngytende navnet tiltrekker seg folk fra hele verden, men det som slår en ved ankomst er ikke bare områdets brutalitet, men den spektakulære og varierte skjønnheten som finnes der. Avsvidde Deadman Pass og Drybone Canyon står som totale kontraster til de dramatiske skråningene og fjellene, for eksempel det 363 meter høye Telescope Peak. Under ørkensolen finnes hundrevis av plantefamilier, og dyrelivet er helt spesielt for disse avbrente områdene. Hele førti arter finnes ikke noe annet sted på jorden.

reiseliv_reiseglede_death_valley

Dalen er faktisk ingen dal, men en landblokk som gradvis har sunket mellom to fjellkjeder som etter hvert har reist seg og glidd fra hverandre. For mer enn 10.000 år siden var det en nesten to hundre meter dyp ferskvannssjø som fylte Death Valley. I dag, tusenvis av år senere med tørt, varmt vær, er det bare noen harde saltpartikler tilbake. I den lange og smale parken, som er 224 kilometer fra ende til ende, er Artists Pallette en av de mest populære severdighetene. Der har mineralavleiringer skapt en pallett i rødt, rosa, oransje, purpurrødt og grønt som har fargelagt fjellsidene. Du finner også Zabriskie Point, med utsyn til skrukkete daler og 22 kvadratkilometer perfekt skulpterte sanddyner, som mest minne om Saharaørkenen. Ta blindveien som fører til det kilometerhøye utsiktspunktet med det passende navnet Dante’s View. Der har du 160 kilometers utsyn i 360 grader. Det betyr at du kan se både høyeste og laveste punkt i Lower forty-eighy: Mount Whitney med sine 478 meter og Badwater, som ligger 855 meter under havoverflaten.

reiseliv_reiselyst_bad_water

Luftavkjølte biler og luksuriøse vertshus har forbedret tilværelsen i dette området som pionerene ga navn i det 19. århundre. Av de sistnevnte er det luksuriøse Furnace Creek Resort en veritabel oase med naturlige vannkilder, palmehager og en frodig 18 hulls golfbane på kjøpet. Det leirsteinbygde vertshuset i misjonsstil ble bygget i 1927 ved siden av en langt billigere ranch, bygget i motellstil. Dette var lenge et yndet utfluktssted i weekendene for arbeidstrette Los Angeles-innbyggere.

reiseliv_reiselyst_death_valley2

Du kan høre all verdens språk rundt det naturlige kildebassenget, en flytende skatt hvor du kan betrakte de skiftende fargene på Panamint Mountains sent på ettermiddagen, og om natten kan du beundre den stjernebesatte ørkenhimmelen,

Nasjonalparken ligger på grensen mellom California og Nevada, 480 kilometer nordøst for Los Angeles og 190 kilometer nordvest for Las vegas.

Beste besøkstider: oktober – mai om ettermiddagen og utover.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO