1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Villskap i Walpole

Av Edward Lennard for Destinasjoner (mars 2012)

En naturlig villskap av uante dimensjoner er grunn nok til å ta med Vest-Australia på din liste over reisemål.

reiseliv_reiseglede_Walpole

Mange nordmenn besøker Australia hvert år, men de fleste reiser til landets største byer, strender eller arrangerte utflukter. Lite kjent er imidlertid området rundt det lille samfunnet Walpole, på sørvestkysten av Australia, cirka 430 kilometer sør for Perth, med nærmeste flyplass.

reiseliv_reiselyst_walpole_kart

Walpole er omgitt av 20.000 mål nasjonalpark og langt større frodige skogområder. Walpole er en spennende del av den australske Regnbuekysten, som har fått sitt navn på grunn av de mange regnbuene som finnes der. Fenomenet skyldes den sørlige beliggenheten og vinkelen på solstrålene gjennom den fuktige luften.

Områdets tidlige bosettere, som kom hit i 1930-årene, var i begynnelsen skuffet over den vanskelige tilgjengeligheten som den tykke vegetasjonen forårsaket, og selv i dag er det bare cirka 450 innbyggere i Walpole. Men turister som er interessert i natur og dyreliv, får absolutt lønn for strevet. Dyrelivet er rikt, både når det gjelder fuglearter, kenguruer, pungharer og soloppgangsfrosker, en utrydningstruet art som skal være mer en 30 millioner år gammel.

Walpole er også hjemsted for en sjelden innlandsbestand av quokkas, et pungdyr på størrelse med en katt som ligner på små trekenguruer. Det finnes 160 ulike fuglearter, blant annet den imponerende brannstjertfinken.

Tree Top Walk er en nesten kilometerlang gangvei som er konstruert 40 meter over bakken, og gjør at besøkende kan betrakte toppene på de frodige jarrah- karri og tingletrærne, som alle tilhører eukalyptusslekten. Dette er det siste sted i verden hvor oldtidens røde tingletre fortsatt vokser, og noen av plantefamiliene her kan spores tilbake til det 500 millioner år gamle superkontinentet Gondwana, den gang Australia var forbundet med det som i dag er Afrika, India, Sør-Amerika og Antarktis.

reiseliv_reiselyst_tree_top_walk

I forlengningen av Tree Top Walk finner vi Valley of the Giants, hvor du kan vandre blant 400 år gamle trær som er uthulet av århundrers insektangrep eller branner.

reiseliv_reiselyst_valley_of_giants

Det finnes komfortable overnattingsmuligheter i området, selv om de ikke bærer preg av luksus. Vi var imidlertid absolutt tilfreds med alle hytteanleggene vi testet.

Walpole Wilderness Resort ligger omkring 15 minutter nord for Walpole og består av fire trehus med fullt utrustet kjøkken, verandaer og stort spabadekar i soverommene. Vedovn og elektriske varmetepper gir nok varme til å gjøre oppholdet behagelig. Eiendommen har en fast kengurustamme, og flere herlige turstier går rett ut fra eiendommen.

Tinglewoods Cabins
ligger på toppen av en ås med utsikt over den billedskjønne dalen og de omliggende karri- og tingleskogene. Alle de fire hyttene har et oppholdsrom med vedovn, fullt utstyrt kjøkken, to eller tre soverom og veranda. Walpole ligger bare åtte kilometer unna, og ingen av de viktigste attraksjonene er mer enn ti minutter borte.

Nornalup, betyr ”den sorte slanges sted” på de innfødtes språk. De innfødte har bodd her i 40.000 år, og det er hit dagens lokalbefolkning går når de skal spise en bedre middag.

Vår middag på Nornalup Teahouse besto av brassert lammelegg og pasta med ristet gresskar, pancetta- og pecorinoost på rødvin- og tomatbase. Det smakte så godt at vi gjentok besøket neste kveld og spiste andeconfit på myk polenta med Cointreau-glasur, etterfulgt av husets hjemmbakte gulrotkake. Tehuset er forøvrig til salgs.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO