1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Tunisia
- kontrastenes land

Tekst: Tor Kjølberg (november 2012)

Fra fønikernes, romernes og tyrkernes historiske fotspor til det Saharalignende ørkenlandskapet og strandhotellene som mest minner om Middelhavslandene, er Tunisia et land med dramatisk mangfold. Med en blanding av sofistikert Middelhavsmiljø og fristende nordafrikansk sjarm, er Tunisia Afrikas mest populære turistland, og turister fra hele Europa kommer hit for å oppleve alt denne regionen har å tilby.

Reise_til_Tabarka_Tunisia
Hvis det er en behagelig hotellferie du ønsker, er landsdelen i nord perfekt. Den er full av moderne bekvemmeligheter, og det finnes hoteller i verdensklasse, kosmopolitiske barer, restauranter, kafeer, og nattelivet er aldri langt borte.

Feriestedet Port el Kantaoui ligger på den vakre østkysten og sies å være et sted med en underfundig hjemlig ørkenatmosfære.  Port el Kantaoui er bygget i tradisjonell tunisisk stil, har en avslappet atmosfære med sine blendende hvite bygninger, brosteinsgater og smale kronglete gågater. I tillegg finner du en rekke boutiques, restauranter, suvenirutsalg og kafeer, og resultatet blir et billedskjønt paradis med noe for enhver smak.

Reise_til_Port-el_Kantaoui_Tunisia

Yasmine Hammamaet er Tunisias nyeste feriedestinasjon, og man får fort den samme følelsen som om man skuylle vært på en sofistikert del av den franske Riviera med sine palmekledde promenader, en imponerende marina og førsteklasses hoteller. Dette er bygd nettopp for å være et feriested og kan friste med en rekke spennende aktiviteter, og stedet slutter aldri å imponere.

Reise_til_Yasmine_Hammamet_TunisiaMarkedene i Tunisia er fortsatt en integrert del av det tunisiske samfunn og vil garantert friste nysgjerrige besøkende som forsøker å prute på spennende varer i konkurranse med lokalbefolkningen. Butikker og boder er vanligvis åpne til mellom seks og syv om kvelden, men i de viktigste turistgatene, som Rue Jamaa Zitouna i Tunis’ hovedsouk, holder de gjerne åpent noe lenger.

Reise_til_ruejamaazitouna_Tunisia

Tunisia er et paradis for snorkel- og dykkerentusiaster og det kommer mengder av turister hit som ønsker å oppleve det fristende Middelhavet. Tabarka i Nordvest-Tyrkia er kjent for sine flotte dykkermuligheter og her finnes noen av de mest spennende dykkerdestinasjonene i hele Middelhavet. Tunnels Reef er hovedattraksjonen. Der finnes en fascinerende labyrint av grotter, huler og sluk som er blitt til gjennom tusenvis av år med erosjon.

Gå ikke glipp av den sjarmerende kystlandsbyen Sidi Bou Said på toppen av en klippe.

Bare navnet får deg til å smile. Sidi Bou Said er en malerisk blå og hvit tunisisk landsby som har tiltrukket seg turister i to og et halvt århundre, men som allikevel har maktet å beholde sin ro og sjarm. Utsikten herfra utover det indigoblå Middelhavet som smelter sammen med den klare blå himmelen er som et maleri som fester seg i hukommelsen. Det samme gjør byens messingbeslåtte tredører. De skinnende hvitvaskede murene blir nesten vel intense der de skimtes gjennom bugnende bougainvillas.

Reise_til_Sidi_Bou_Said_Tunisia

Byen ble oppdaget av rike franskmenn og andre europeere ved 19-hundreårsskiftet, og på nytt i 1942 av André Gide. Sidi kunne ha blitt kraftig utbygget hvis ikke myndighetene i 1915 hadde laget forskrifter for byutviklingen som skulle bevare byens karakter. De har fungert overraskende effektivt, og det er svært lite her som ikke er herlig tunisisk, med unntak av turistene.

Det ironiske er at der var forbudt for ikke-muslimer å spasere i gatene før 1820 da etterfølgere til Abu Said opphevet den århundre gamle bestemmelsen. Abu Said, som døde her i 1231 og ble gravlagt i den lokale moskeen, var lærer i sufisme og ble adoptert av antikristne korsarpirater som sin beskytter mot europeiske vantro, nemlig akkurat de menneskene som kommer hit i flokk i dag for å nyte den obligatoriske mynteteen på den åpne utsiktsterrassen til den sagnomsuste Café des Nattes.

Reise_til_Cafe_des_Nattes_Tunisia


Det mangfoldige landskapet i Tunisia er kanskje mer kjent enn du ville tro, ikke minst fordi en rekke storfilmer er spilt inn her. Det er nok å nevne Star Wars, The English Patient og Monty Pythons Life of Brian. Flere turoperaturer tilbyr i dag ørkenutflukter med firehjulstrekkere til innspillingsstedene. Kombiner gjerne disse utfluktene med kamelridning, så får du med deg et ekte afrikansk minne. Utfluktene kan kjøpes på de fleste feriehotellene eller gjennom ditt reisebyrå før avreise. På den måten kan du se fram til en herlig og avslappende ferie.  

Fakta om Tunisia
Temperaturen kan variere voldsomt fra region til region. I sør mot grensen til Sahara er det varmt og fuktig mens det er et kjøligere klima i fjellregionene. De viktigste feriehotellene ligger i områder hvor det normalt er godt og varmt året rundt.

Klokkeslett: Samme som i Norge
Språk: Tunisisk, arabisk
1300 kilometer kystlinje mot Middelhavet
Hovedstad: Tunis
Myntenhet: Tunisisk Dinar. Tunisisk valuta er ikke tillatt å føre ut eller inn av landet, derfor kan man ikke veksle før ankomst. Best å ha med seg norsk valuta eller euro som veksles på hotell,  eller i bank og vekslingskontorer.Bardo-museet

Afrikas oldtidsmosaikk

Tekst: Tor Kjølberg

Tunisias nasjonalmuseum består av en rekke vakre bygninger fra det 13. til det 19. århundre. Museet omfatter blant annet Beylical-palasset, som huser kontinentets største samling av oldtidsmosaikk, sannsynligvis den flotteste i verden.

reisdeliv reiseglede Bardomuseet

Museet er så innholdsrikt at samlingene av fargerike og livaktige gjenstander nesten gjør at besøkende lett kan bli overveldet. Tunisia var hovedsete for det romerske Afrika, så det er nesten ironisk at den første ekte mosaikk i verden, datert til fjerde eller femte århundre f. Kr.) ble oppdaget i det nærliggende Kartago, og dermed indikere at det var kartagerne, og ikke romerne, som utviklet kunstformen. Mosaikk ble tidlig benyttet som veggdekorasjon med rikt fargelagte landskap og portretter, understreket av fargegraderinger og komposisjoner som etter hver ble mer og mer sinnrikt utformet.

Bondemotiver, jakt, sjøfart og byliv er representert i uendelige variasjoner og sensuell nytelse. Det burde være tilstrekkelig å sitere en inngravering på et verk som ble funnet under en arkeologisk utgraving i Alger: ”Å jakte, å bade, å gamble, å le – det er å leve.”

Bardo-museet ligger fem kilometer utenfor det sentrale Tunisia og er åpent tirsdag – søndag.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO