1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Eleuthera – Pink Sands Beach

Av vår Mellom-Amerika korrespondent

Jeg satte meg på et av trinnene av tre som leder ned til stranden med en glohet kopp kaffe i hånden. Klokken er bare halv seks om morgenen, og den lille baren i skråningen med det polerte treverket og sin forføreriske utsikt må vente enda noen timer før den serverer sin første Piña Colada til gjestene på stranden. Til venstre for meg ser jeg et par som vandrer hånd i hånd i sjøvannet som bølger innover stranden akkurat i det solen stiger opp. Jeg måtte bare se den tropiske soloppgangen på den berømte ”Three Mile Pink Sands Beach på Eleutheras Harbour Island.

reiseliv reiseglede Bahamas

Eleuthera er en av øyene på Bahamas, cirka 80 kilometer øst for Nasssau. Den er lang og tynn, 180 kilometer og knapt to kilometer på det bredeste. Ifølge folketellingen i 2000 har den en befolkning på omkring 8.000. Eleuthera er et ord, opprinnelig den feminine formen av ordet eleutheros, som betyr ’fri’.

reriseliv reiseglede Eleuthera Beach

Øyas topografi varierer fra bølgende rosa sandstrender til store krypter av eldgamle korallrev. Østsiden vender mot Atlanterhavet mens vestsiden vender mot The Great Bahama Bank, som er en av de to Bahamasbankene.

På Eleuthera finnes alt, fra prangende luksushoteller til rolig, koselig bebyggelse ved dypblå havner omkranset av fine sandstrender.

reiseliv reiselyst Eleuthera

På nordsiden av øya finner du den største turistmagneten, den populære Harbour Island, en av de mest besøkte feriedestinasjonene i hele Karibia. Med sine berømte rosa sandstrender, klare asurblå hav og flotte hoteller med fine restauranter skjønner du hvorfor. Detter er arkitektur i Cape Cod stil, og de hvite tregjerdene langs små, rolige gater minner aller mest om småbyene i New England.

Det er virkelig nydelig her, og jeg har allerede bestemt meg for at dette ikke blir mitt siste besøk.

Harbour Island er som sagt en turistmagnet. Ønsker du å komme litt vekk fra det typiske turistområdet kan du gjøre som jeg og reise litt sørover til Governor’s Harbour og Rock Sound. Dit kan du kjøre i flere kilometer langs øde, rosa sandstrender. De som bor der er ekte mennesker som ønsker deg hjertelig velkommen.

Lei av å besøke restauranter som du har lest omtale av i turistguidene? Forsøk Ponderosa restaurant i Rock Sound. Den sies å ha den beste fårekarri på hele øygruppen. Det er et lite, enkelt sted som drives av Paulette Davis fra Jamaica. Det var turens høydepunkt når det gjelder mat. Den ligger et kvartal unna Queen’s Highway i nordsiden av byen. Tel. (242)334-4005.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO