1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Caernarfon Castle
- engelske ikoner fra en slagen fortid

Tekst: Tor Kjølberg

Det sies at ikke noe annet land på jorden har så mange slott pr. kvadratkilometer som Wales. Med romerske garnisoner, normanniske festninger og saksiske fort er den walisiske historie blitt skrevet i stein.

reiseliv reiseglede Carenarforn Castle

Besøkende behøver aldri å lete lenge for å finne nærmeste forfalne ruin eller militære middelaldersbygning. Wales har mer enn 300 slott det er verdt å se nærmere på. Mer enn et titalls ruvende slott ble bygget bare i Nord-Wales, det første i 1277 av den fryktede engelske Edward I (1272 – 1307) som skulle imponere og senere (1282) undertrykke de illsinte waliserne.

Det krenelerte Caernarforn Castle, beliggende på The Menai Straight, ble bygget på et område som er kjent siden romertiden som innpasset til Snowdon. Det var det flotteste av Edwards slott og den offisielle kongelige residens i Nord-Wales og sete for regjeringen. Dets åttekantede tårn fra det 13. århundre dominerer fortsatt byen. Edward II ble født her i 1284, og ble tildelt den honorære tittelen Prince of Wales i 1301, en gest som skulle blidgjøre det walisiske folk. Det er en tittel som til dags dato overdras den eldste sønn av den engelske monark.

Slottet har vært vitne til to embetsinnsettinger i det 20. århundre. Edward III ble presentert av sin far George V i 1911 og HRH Prince Charles, nåværende Prince of Wales, i 1969, sistnevnte med stor pomp og prakt.

For overnattingsmuligheter langt mindre kongelige, men du verden så mye mer behagelige, finner du Wales’ beste bondegjestfrihet i dette hjørnet av Nord-Wales som er så uendelig fullt av attraksjoner.

Ty’n Rhos og dets 280 måls store bondeland er ett av Wales herligeste landshotell, et familiedrevet vertshus med eksepsjonelt kjøkken som er et flott utgangspunkt for de mange underverkene i Nord-Wales.

Caernarforn Castle
ligger 13 kilometer sørvest for Bangor.

Ty’n Rhos ligger 20 minutter med bil fra Caernarforn Castle.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO