1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Seileregatta og tennisturnering på Antigua

Tekst: Tor Kjølberg

I 1784 ankom en ung Horatio Nelson Antigua, hjemmebasen for den britiske flåten under Napoleonskrigene. I dag ville han fortsatt ha gjenkjent den karakteristiske havnen og det restaurerte verftet som i dag er blitt nasjonalpark og en av de få marinedokker i verden i Georgian-stil som fortsatt er i drift.

En gang om året, i slutten av april, strømmer yachtverdenen til denne ellers så fredelige utposten for å delta i en slags Henley Royal Regatta i karibisk stil. Omkring 200 båter fra 25 land dukker opp for å delta i en ukes seriøs kappseiling og for å se og bli sett blant vakre mennesker. Dermed fylles English Harbour og Nelson’s Dockyard med seilere av blått blod, nysgjerrige turister samt en god porsjon pomp og prakt.

Legg merke til de sytten staselige pilarene, opprinnelig laget for å kunne reparere seilene på svært høye master. De mange marinebygningene i kolonistil brukes i dag til gallerier, serveringssteder, butikker og vertshus.

Det uoffisielle hovedkvarteret for regattaukens virak, og det arkitektoniske midtpunktet for dokken, er The Admiral’s Inn, en mursteinsbygning i Georgian-stil som stammer fra 1788. Lokalt omtalt som Ads er det øyas mest interessante historiske hotell, som en gang huset et ingeniørkontor og en bek- og tjæreforretning, innredet som et ærverdig gammelt skip. De solbrune yachtfolkene kommer hit for kjøle seg av på den skyggefulle terrassens bar og restaurant, hvor de samtidig kan holde øye med sine yachter i millionklassen.

Reiser til Antigua

Maten er førsteklasses, og det er den også i Joiner’s Loft i etasjen over, det peneste og største av vertshusets titalls rom, med utsikt over den travle havnen.

reiseliv reiselyst Setle i Antigua

Hvis du ønsker et avbrekk fra all viraken er Curtain Bluff resort, cirka 5 kilometer vest, ett av de vakreste stedene i hele Antigua, flankert av to strender. Bølgesuset på vindsiden sløver gjestene i søvn om kvelden, mens den vindstille lagunestranden fungerer som utgangspunkt for hotellets brede utvalg av vannsportsaktiviteter.

Reise til Antigua Curtain Bluff 

På de uklanderlig veltrimmede plenene er det et hav av frodige planter og palmer, og romslige suiter klatrer oppover skråningen i trappeformasjon og kulminerer i Terrace Room, hvor både størrelse og utsikt er en konge verdig. Man formelig føler atmosfæren av en fasjonabel gammelrik countryclub, hvor velstående faste gjester verken snur på kronene eller kaloriene.

reiseliv reiselyst Curtain Bluff Antigua

Og hvis øya regnes som en av Karibias fremste tennisenklaver skyldes det i stor grad Curtain Bluff’s uforlignelige grunnlegger og alltid tilstedeværende eier, Howard Hulford, som sponser og er vert for den prestisjefulle Antigua Tennis Week hvert år i mai.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO