1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Boston – en kulinarisk perle

Tekst: Tor Kjølberg

Det finnes sannsynligvis ikke noe annet sted med større konsentrasjon av gode restauranter i Amerika enn i Boston North End. Nesten alle representerer en eller annen utgave av det italienske kjøkken. Du kan nyte herlig mat i komfortable, uformelle omgivelser uansett hvor du velger å spise middag i Hanover Street eller en av sidegatene. Om sommeren lønner det seg å bestille bord på forhånd.

reiseliv reiselyst Lucia

Lucia er en distriktsveteran som alltid er godt besøkt, og som har servert førsteklasses utgaver av retter fra Abruzzo-regionen siden 1977. Personlig foretrekker vi bord i den livlige spisesalen på grunnplan, hvor veggene er dekket av fargerike fresker. Menyen synes ingen enda å ta, og porsjonene er enorme. Vi ble gledelig bortskjemt med en Ammazzafame (penne pasta sautert med porcini-sopp, pølse, brokkoli og soltørkede tomater) og en Vitello Coirrozzella (mozarelloost og lam sautert i salvie og hvitvinsaus). Til begge rettene valgte vi en superb flaske Chianti Classico Riserva 1999, Antinorien. Dessertene har ord på seg for å være svært gode, hvis du fortsatt klarer å få i deg mer. Betjeningen er vennlig og avslappet, men litt forstyrrende er den ikke uvanlige køen av forventningsfulle gjester som ikke har bestilt bord.

Reiseliv reiseglede Artu Bolston

Artú serverer tradisjonell bønne-og-ris-suppe, som vi aldri har fått servert utenom i Italia. Stedet er alltid fullt og støyende, med en stor grill som midtpunkt for alle de ustoppelige aktivitetene. Kjøttrettene er herlige. Forøk gjerne lammelegg eller svineloin, som begge serveres med marinert aubergine og ristet pepper. Vegetarianere kan trygt velge de grillede grønnsakene. Pannestekt filet av sole i eggerøre servert med grønnsakblanding er et tilfredsstillende lett alternativ, og Maccheroni Artú all’ Americana (eggepasta med pancetta, løk og friske tomater) er førsteklasses. Betjeningen kan på en og samme tid være både vennlig og distré. Den fornuftig prisede vinlisten inneholder ingen overraskelser. Hold deg til de italienske hovedrettene.

Reiseliv reiselyst Pomodoro Boston

Hvis god mat uten krimskrams servert i et lite, minimalistisk lokale frister deg mer, bør du gå til Pomodoro, en type restaurant som ofte frister nybegynnere til å tro at de kan åpne et sted som dette. Det må de gjerne gjøre, men da kreves det at de håpefulle er kreative genier med den samme kjøkkenerfaringen og selvtilliten som gjør Pomodoro nettopp til den fantastiske spiseopplevelsen etablissementet representerer. Velg blant dagens spesialiteter, som for vår del omfattet en sjokkerende god rigatoni med kylling, pancetto, arugala, sopp og en lett fløtesaus. I tillegg en sauserisotto med arugala, grillet pepper og villsopp. Og som om det ikke var nok, dampede muslinger over linguini med kapers og friske tomater. Det er mindre enn 20 plasser i restauranten, men har du reservert bord er du garantert en matopplevelse av de sjeldne. Det er en servitør som har ansvaret for alle bordene, og han gjør det med ujålete effektivitet samtidig som han tar seg tid til å hilse på og snakke med alle gjestene. Det finnes bare en type rødvin og en type hvitvin, men de er fullt ut drikkbare. Du kan alternativt bestille italiensk øl.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO