1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Blikk mot Peru

For Destinasjoner av Anita Meghir

Siden våre to siste reiser til Peru konsentrerte seg om Machu Picchu og flere av byene i sør, var det på tide å finne ut hva som hadde skjedd i hovedstaden Lima siden sist. Det mest interessante ved Lima er museene, de fine bygningene i kolonialstil, katedralen og kirkene, den precolumbianske pyramiden Huallamarca som ble funnet i forstaden Isidro, og som i de fleste andre storbyer, shoppingmulighetene.

Hvis du er interessert i personlig utvalgte håndarbeider er det verdt å ta turen til Las Pallas, en kombinert butikk og museum som eies av Mari Solari. Calle Cajamarca, Barranco. Men med stor arbeidsløshet og kriminalitet er ikke Lima en by man oppholder seg lenge i. Det lønner seg å ha verdisakene godt skjult.

reiseliv reiseglede Lima-katedralen

En av byens kirker, San Francisco, med sine flotte malerier, flisarbeider, katakomber med beinrester og et imponerende bibliotek, er mest interessant. Inne i den luftige Lima-katedralen finnes et mosaikkledd kapell med graven til Francisco Pizarro samt en fantastisk utskåret korgang og et museum med hellig kunst. På den ene siden av katedralen finnes den vakkert proporsjonerte erkebiskopens palass med trebalkonger i kolonialstil. På den andre siden finnes det like imponerende presidentpalasset.

Reiseliv reiseglede San Francisco Lima

Limas museer med precolumbiansk kunst er i verdensklasse. I et herskapshus med hvite vegger, Museo Larco, finner du både gull- og metallarbeider og en eksepsjonell samling fra Perus imponerende prehispaniske kulturer, særlig arbeider fra Moche-kulturen (50 – 800 e. Kr.) Avenida Bolivar 1515, Pueblo Libre.

reiseliv reiseglede Muceo nacional Lima Peru

Det utmerkede Museo Nacional de Arqueologia e Historia del Peru inneholder precolumbianske steintøysarbeider, blant annet fra Nazca-kulturen i sør (1- 700 e. Kr.) og Chimú-kulturen i nord (1100 – 1450 e. Kr.). Sammen med fantastisk vevde tekstiler fra den kjente Inca-kulturen (1200 – 1532 e. Kr.) har museet en imponerende samling av peruansk kultur. På den ene enden av museets gårdsplass ligger Frigjørernes hus fra det 19. århundre, hvor det er blitt dokumentert at Simon Bolivar, den søramerikanske frigjøringens far, har overnattet.

Reiseliv reiseglede Museo Larco

Vi valgte Sonesta Posada del Inca som vårt hotell. Det er en førsteklasses eiendom og det beste av Sonestas flere hoteller i Peru. Det er en moderne bygning i San Isidro-distriktet, ikke langt fra kontorene til en rekke internasjonale selskaper. Det er 134 rom i hotellet, alle er ganske store og de fleste utstyrt med gyldenbrune draperier og sengetepper, omkranset av lyse stoler og sofaer. Baderommene er i marmor og har både badekar og dusj. Be om rom mot San Isidros olivenlund hvis du vil ha det så fredelig som mulig. Rommene har standard utstyr, inklusive Internettilgang. Bassenget på taket er svært komfortabelt, og det kan være fristende å strekke seg ut der oppe og nyte solen og en drink. Av andre fasiliteter kan nevnes et velutstyrt trimrom og to restauranter. Den ene, japansk, byr på førsteklasses middagsretter. El Olivar serverer svært gode spanskpåvirkede retter. Avenida Pancho Fierra 194.

Reiseliv reiseglede Hotel Sonesta Lima 

En av Limas beste restauranter, Alfresco, er bare åpen i byens utvidede lunsjtid (12 – 16). Et måltid du garantert vil huske er den superferske cebiche, en lokal favoritt som består av rå fisk marinert i sitron og chili pepper, servert med store kjerner av førsteklasse choclomais fra Andes, etterfulgt av en ultralett suspiro laget av eggehviter og melis eller en crocante lúcuma, merengskake fylt med lucumafrukt.

Reiseliv reiseglede Alfresco Lima

Et godt sted å slappe av på etter sightseeing er Cordano Bar på hjørnet av Rastro og San Francisco-gatene. Med gammelt trearbeid og gulvfliser og et speil som henger høyt på veggen bak bardisken, bærer den preg av en rik fortid. Blant drikkene finner du maté de coca, en blanding av cocablad te. I hele Peru finner du coca-blader som en del av teutvalget i alle hotellenes frokosttilbud. Coca er fullstendig legitimt og regnes som et middel mot tretthet og en rekke sykdommer. Coca må imidlertid behandles spesielt for å bli et narkotisk middel.

Reiseliv reiseglede Cordano Bar Lima
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO