1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Destinasjoner tester
Seabourn Sojourn

Av Rene Maoyuan for Destinasjoner. Foto Seabourn Cruises

For mange erfarne cruisepassasjerer har Seabourn Cruises vært et førstevalg. Vi har også plassert dem i øverste sjikt på vår liste over cruiserederier. Da rederiet økte flåten med tre nye skip som alle hadde en passasjerkapasitet som var dobbelt så stor som på de øvrige skipene, var vi i tvil om standarden kunne opprettholdes.

For å kunne bekrefte eller avkrefte vår tvil bestilte vi en 14 dagers tur på Seabourn Sojourn, som ble sjøsatt i 2010. Den seilte fra Buenos Aires, Argentina sørover langs Patagoniakysten, rundt Kapp Horn og nordover til Valparaiso, Chile.

reiseliv reiseglede Seabourne Sojourn

Skipet kan ta 450 passasjerer mens rederiets tre første skip bare hadde kapasitet til 208 passasjerer. De nye skipene er cirka en tredjedel lenger og en fjerdedel bredere enn de eldre skipene, men den største forskjellen er at de har ti dekk, mens de første av rederiets skip hadde seks.

Vi bestilte en suite med veranda, som består av oppholdsrom, soverom med queen size seng, spisebord for to, romslig bad i marmor og granitt med separat dusj og badekar. Suiten er utstyrt med interaktiv flatskjerm TV med musikk og filmer for nedlasting, en velfylt bar, kjøleskap, skrivepult med personlig brevpapir, Wi-Fi tilgang og et sjenerøst fruktfat som blir fylt opp daglig. Rom i samme størrelse, kalt Ocean View, har stort vindu istedenfor balkong. Sojourn kan med andre ord minne om et godt boutique hotell, men med langt bedre innredning og service.

Det er mange spisealternativer om bord. The Restaurant, hvor kjendiskokken Charlie Palmer har laget førsteklasses menyer, er åpen hver kveld. Til forskjell fra de mer rigide reglene i spisesalene på større skip, er det ingen faste tider for bordplassering, selv om det kreves jakke om kvelden. Visse kvelder er det påkrevd antrekk som sort slips, selv om reglene ikke alltid overholdes. Restaurantens meny kan også leveres til lugarene.

Andre spisealternativer omfatter The Colonnade, hvor både buffé og menyvalgene tilbys så vel til frokost som til lunsj. Bistromeny serveres om kvelden, og det er mulig å spise både uten- og innendørs. Til forandring fra full middag er det verdt å prøve Restaurant Two, som ofte har nye smaksmenyer på små tallerkener.

Aktivitetssenteret ligger i et åpent område som kalles The Square, med resepsjon og conciergestasjon, datautstyr som passasjerene kan benytte, en kafé og et allsidig bibliotek samt andre fasiliteter. På dekket nedenunder finnes Grand Salon, som er skipets underholdningsteater. Ellers er The Club samlingsstedet for cocktails og sosialt samvær både før og etter middag. Et lite kasino er plassert ved inngangen.

reiseliv reiseglede Dans på Seabourn

I skipets akterende er det et stort spa og salong for kropps- og ansiktsbehandling, finsk sauna, badstue, boblebad og et lite trimrom. Utendørs bespisning og aktiviteter er mulig på ett av skipets øvre dekk, hvor det er saltvannsbasseng, to overbygde boblebad, utendørs dusjer og The Patio Grill for enklere lunsjer og middager.

På egnede oppholdssteder underveis kan passasjerene drive med vannsport eller svømme i sjøbassenget fra Sojourns egen marina akter.

Våre utflukter i land omfattet en hel dag i Port Stanley på Falklandsøyene med lunsj og middag på stranden, matinnkjøp sammen med kokken, personalet og en guide. Det var morsomt å få se pingvinene. Det ble arrangert flytur til den chilenske vitenskapelige base i Antarktis. Mulighetene var mange, men dette kostet ekstra.

Prisene for Patagonia-cruiset koster fra 27.000 kroner pr. person, og inkluderer alle måltider på alle skipets restauranter, all drikke og bruk av fasilitetene om bord. Skipet har lugarer for uføre.

Vår tvil var ubegrunnet. Seabourn cruises står fortsatt høyt på vår cruiselste.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO