1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Dykkernes og snorklernes paradis

Av vår Mellom-Amerika korrespondent

Karibia er dykkernes førstevalg, og av god grunn. Et stort antall av De karibiske øyene byr på noen av de fineste undervannsopplevelser en kan forstille seg. Jeg har vært heldig som har fått være på mange av dem.

Uansett hvor du hopper i vannet på Cayman Islands, er du i sentrum av noen av de beste dykkerområdene i verden. Hver eneste øy har titalls dykkersteder.

reiseliv reiseglede Snorkling Cayman Islands

Little Cayman er den mest uberørte, og mange mener at den er den aller beste med en fantastisk undervannsverden rett utenfor stranden. Personlig har jeg mer erfaring fra farvannene rundt Cayman Brac, hvor såkalt ’veggdykking’, å dykke ned langs en nesten vertikal fjellvegg, som på noen steder er mer enn en halv kilometer dyp, kan imponere de fleste. De flotte områder rett utenfor Seven Mile Beach har imidlertid etter hvert fått så mye trafikk at det har gått utover populariteten.

Dykking på verdens nest største fjellrev er en av de største attraksjonene i Belize. Landet har forstått hvor viktig dykking er for økonomien og har fredet store undervannsområder. Jeg tilbrakte en dag ved Hol Chan utenfor Ambergris Caye og lekte meg i selskap med fredelige fiskearter, barrakudas og til og med en skilpadde, for ikke å snakke om de fargerike undervannsrevene.

reiseliv reiseglede Holc Han Belize 

Et annet område hvor selv snorklere kan fryde seg, er Shark/Ray Alley hvor du kan fôre og fotografere vennlige haier og piggrokker på bare drøyt to meters dyp. Mer erfarne og eventyrlystne dykkere bør forsøke seg ved Belizes berømte Blue Hole, en nesten bunnløs sandsteinsgrotte som ble oppdaget av ingen ringere enn Jacques Cousteau. Stedet ligger tre timers båttur, ofte i høy sjø, fra San Pedro, og de store dykkeropplevelsene begynner ved drøyt tre hundre meter. Dette er stedet for dykkere som har forsøkt alt annet.

Utenfor Bay Islands i Honduras oppdaget jeg dramatiske veggformasjoner, myke og harde koraller, fargerikt liv i revene og fantastisk god sikt. På et dykkersted som heter Mary’s Place tilbrakte jeg en spesielt minnerik ettermiddag ved å orientere meg i en taus undervannsverden, gjennom en labyrint av trange korallgrunner opptil tre meter høye. Havoverflaten lå som en blå forsølvet briljant nesten fire meter over meg. Det var som å svømme gjennom en miniatyr av Grand Canyon.

Reiseliv reiseglede Bonaire Honduras 

Bonaire byr på noe av den beste innen koralldykking som finnes. Du kan komme til dykkerstedene på bare noen minutter, en halvtime på det meste, og de fleste revene er ikke bratte, men ligger i slakke helninger ned mot dypet. Det gir anledning til å inspisere den enorme allsidigheten av koraller, som elkhorn, staghorn, fjellstjerne og kjempehjerne. Du kan dykke ut fra nesten alle strendene på øya også, og stedene er tydelig merket med gule steiner langs veikantene. Selv om Cozumel ikke er mitt yndlingssted, er det en populær dykkerdestinasjon.

Reiseliv reiseglede Mary's Place

Andre øyer i Karibia hvor snorkling og dykking er over gjennomsnittet omfatter Saba, Turks, Caicos, St. Lucia, De britiske jomfruøyer, Bahamas og Anguilla.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO