1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
10 råd for den perfekte cruiseferie

1. Finn drømmebåten
Den største feilen mange som bestiller cruise for første gang gjør er å bestille plass på feil skip. De fleste fokuserer på destinasjon (Middelhavet, Mexico, Karibia, ec.) og legger ikke tilstrekkelig vekt på selve skipet. Cruiserederier, og selv individuelle skip i et rederi, varierer voldsomt når det gjelder atmosfære og fasiliteter. Noen legger vekt på party og underholdning mens andre fokuserer på gym og spa, og enkelte har tilrettelagt cruisene slik at passasjerene kan krølle seg sammen på dekk og nyte en god bok. Bestill derfor cruiset ditt i et reisebyrå som har spesialisert seg på cruise. Fortell hvor mye du har tenkt å investere og hva du er ute etter, eller enda bedre, besøk byrået med en personlig kravspesifikasjon.

2. Bestill tidlig
Det er to måter å oppnå best pris når det gjelder cruise: Å bestille tidlig eller i helt siste liten. Begge metoder kan gi deg betydelige rabatter, men de som bestiller tidlig får det beste utvalget av lugarer for omtrent samme ”salgspris” som de som bestiller i siste liten. Da er det i tillegg en fare for at skipet er utsolgt. ”Tidlig” betyr normalt mellom tre og seks måneder før avgang. Besparelsen er stort sett mellom 25 og 50 prosent i forhold til prisene i brosjyren.

3. Bestill den beste lugar du har råd til
Enkelte påstår at det ikke spiller noen rolle hva slags lugar man har, siden det bare skal være et sted å sove. Da kan du bli skuffet. Du deler sannsynligvis kabinen med noen du er glad i, og atmosfæren er viktig. Du bør ikke ta noe for gitt. Queen size, dobbeltseng eller badekar er ingen selvfølge på en båt. Selv om noen lugarer har kjempestore senger har andre enkelkøyer som kan settes sammen for par. I enkelte tilfeller (særlig på eldre skip) er køyene festet til gulvet, og ikke akkurat det man ønsker seg hvis det er romantikk i luften. De fleste lugarer har små dusjkabinetter og ikke badekar. Det viktigste er kanskje at en god lugar byr på fordeler som room service og muligheten til å innta morgenkaffen i pyjamas. Den absolutte luksus er selvsagt hvis du får lugar med privat veranda, hvor du kan åpne dørene og falle i søvn til lyden av havets dønninger.

4. Ikke glem hverdagen. Litt forberedelse lønner seg
Når man skal legge ut på et cruise er man ofte I en sinnstilstand hvor det er lett å glemme at verden skal gå videre selv om du tar deg et avbrekk. Det kan for eksempel lønne seg å stoppe posten og betale regninger som forfaller. Har du hund eller katt, skal de plasseres i kennel eller hos familie eller kjente. Lag deg en oppgaveliste hvor du krysser av etter hvert som hver post er utført. Ikke glem å ta med deg ekstra batterier, solkrem og toalettsaker i reisestørrelse. Det koster tross alt mer å kjøpe dem om bord, og kanskje har de ikke de merkene du foretrekker. Fyll gjerne små hotellflasker du har tatt vare på med sjampo og såpe fra større flasker, som du kan la stå hjemme.

5. Pakk lite, men så riktig som mulig
Vær forberedt på at bagasjen kan bli borte underveis. Selv om den ikke blir borte for godt, kan det ta mange timer, noen ganger dager, før den kommer til rette. Pakk for din egen komfort. Sørg for å ha de aller viktigste tingene dine i håndbagasjen, for eksempel et sett undertøy, skjorter, sokker, badedrakt og et sett med noe mer formelt tøy. Sørg for at du har en reiseforsikring som dekker tap eller forsinkelse av bagasje.

6. Unngå stress
På de fleste cruiseferier vil du gjerne planlegge en del ting. Det vil alle andre også, og gjerne til nøyaktig samme tid. Utflukter i land beskrives i brosjyrer du får sammen med billettene. Bestill de utfluktene du vil være med på så tidlig som mulig. I stadig større grad er det mulig å bestille utflukter før selve reisen. Det kan også være lurt å bestille spabehandlig og restaurantbesøk på cruisets første dag, slik at du er sikker på å få plass.

7. Forbered deg på utfluktene
Noen utflukter under landligge er det verdt å være med på, andre ikke. Hvordan kan du vite hva som er hva? Bli med på utflukter der du får muligheten til å gjøre noe helt spesielt som du interesserer deg for. En bil med sjåfør kan bli mer privat, og faktisk mindre kostbart, enn å delta på en sightseeing. Det kan også bli hyggeligere, og mer økonomisk, å være sammen med en privat gruppe og reise sammen med venner du nylig har møtt om bord. OBS: Hvis du drar på egen hånd og kommer for sent til båten, er det ditt ansvar.

8. Få kongelig behandling
Spør agenten din om cruiserederier som skjemmer bort sine reisende med ekstra garderoberom, fruktkurver og andre ekstra goder. La cruisearrangøren vite om du feirer en stor begivenhet, om det er mulig å bli plassert ved kapteinens bord eller få annen spesiell oppmerksomhet. Det finnes mange spesialarrangementer som det er mulig å bestille på forhånd. Mange rederier skreddersyr for eksempel reiser for par som ønsker å kombinere bryllup og cruise.

9. Tips om tips
Cruisets siste dag er ofte en sursøt opplevelse. Du har hatt det fin tog opplevd mye. Du skal hjem. Og tiden er inne for å gi tips. Husk at det å gi tips er helt opp til deg selv. Mange rederier gir anbefalinger om hvor mye det er vanlig å gi. Vår private regel er 20 kroner pr. passasjer for servitøren og lugarhjelpen pr. dag og en tier for busshjelpen. Men gi så myer tips som du selv ønsker å gi. Føl deg aldri presset. Hovmesteren bør for eksempel ikke ha tips for å spørre dere om maten smakte. Hvis vedkommende derimot har gjort en innsats for å gjøre cruiset ekstra spesielt ved å finne et koselig bord for to, kan en pengegest være en måte å si takk på.

10. Romantisk cruise
På de fleste cruise blir du tildelt plass ved et spisebord, normalt sammen med andre passasjerer, til fast tid, første eller andre servering, på hele turen. Henvend deg til hovmesteren så tidlig som mulig etter at du har kommet om bord og si hva du helst ønsker. Det hjelper å være nygift hvis du ønsker et bord for to. Og husk at etter middag er det folk over alt. Hvis dere ønsker mer tid alene, bli om bord når alle andre drar i land. Det er nesten som å være om bord i en privat yacht.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO