1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Vi besøker den sveitsiske Riviera!

For Destinasjoner av Johnnie Forman Lippincot

Snødekte fjell omfavner den sveitsiske Riviera ved sjøkanten i Lac Leman, eller Genevesjøen som den er mest kjent som. Hvite seilbåter på en enorm blå sjø utenfor vingårder og jorder fulle av svaiende gylne solsikker. De originale landsbyene med hustak kledd i rød skiferstein, og slott fra middelalderen langs breddene, gir følelsen av at det har vært verdt en reise.

reiseliv reiseglede Lausanne Sveits

Det er september, og jeg oppholder meg i Lausanne, en elegant, livlig og ekstremt bratt by som klatrer seg lagvis oppover fra sjøen. Og når jeg sier bratt, mener jeg bratt, for mange av gatene er nesten vertikale.

reiseliv reiseglede Lausanne 2

Jeg er glad jeg kjøpte sveitsisk togpass. Da kan jeg ta alle bussene og t-banelinjene i Lausanne så mye jeg vil. 1.200 kroner for åtte dagers reiser kan i utgangspunktet høres mye ut, men jeg ville brukt langt mer hvis jeg skulle kjøpt enkeltbilletter til de reisene jeg hadde planlagt. Passet gjelder også for alle andre transportsystemene i byen, for eksempel fergene på sjøene.

Men bortsett fra transport er jeg overrasket over hvor fornuftige prisene er. Jeg sier ikke billig, men denne delen av Sveits er absolutt overkommelig som feriedestinasjon hvis man er litt fornuftig.

Skal du spise, er det for eksempel ikke nødvendig å gå til stedene langs sjøen. Dra heller inn i selve Lausanne, og ikke velg en av de mest prangende restaurantene. Velg et brasserie som serverer dagens spesialitet, plats du jour. Du kan spise utmerket for en drøy hundrelapp.

Rond Point, et brasseri på hjørnet av avenyene Jomini og les Bergieres, i nærheten av Art Brut museet, betalte jeg bare litt over hundre kroner for et biffstykke, helt perfekt grillet og servert i en sennepssaus. De ble akkompagnert av en slags maisfylte pannekaker og rikelig med friske grønnsaker. Til dessert valgte jeg en bringebærsorbet garnert med appelsin og ananas.

Du kan drikke vann rett fra springen her, så med mindre du vil ha vann med kullsyre, velg pichet de l’eau, en karaffel med springvann. Den er gratis. Og hvorfor betale dyrt for vann fra minibaren på hotellet når du kan kjøpe en flaske Badoit mineralvann på supermarkedet for fem kroner?

Når vi allikevel er inne på drikker, selger brasseriene vin som er ’ouverte’. Det er stort sett franske viner som serveres i karaffel. Vi kan ikke komme fra at vin er dyrt her, særlig hvis du bestiller en flaske som servitøren skal åpne ved bordet, men en drøy hundrelapp for en halv liters karaffel med Rose de Provence spolerer ikke feriebudsjettet.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO