1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Roma har oppdaget lunsjbuffeene

Tekst: Tor Kjølberg

Det kan virke som en ny trend er blitt synlig i den evige stads restaurantverden, nemlig lunsjbuffeene. Romerne har begynt å få smaken på det uformelle ved å kunne velge ferdigretter fra et velfylt langbord og ta dem med seg til koselige bord som allerede er dekket med service og bestikk.

Det betyr at de kan innta en kvalitativ, sivilisert lunsj med venner eller kolleger uten å måtte bruke to timer i en restaurant, avhengig av service. Eller enda verre, ty til gammel panini eller kald pizza i en bar.

De fornuftige prisene i buffetrestaurantene inkluderer imidlertid ikke drikke. I helgene, når kontorene i sentrum er lukket, heves prisene og buffeene får større utvalg og serveringstiden utvides. Da kalles det gjerne brunch, for å tiltrekke seg turistene. Den ekte romerske buffé er imidlertid en hverdagsbegivenhet. Her er tre av våre favoritter:

reiseliv reiselyst Piazza del Popolo

Mellom Piazza del Popolo og Den spanske trapp finner du Babette, et livlig rustikt sted som har sin egen piazzetta (bakgård) med utendørs servering. Chef Silvia Sallorenzo har tilført matutvalget en kreativ touch, samtidig som hun ivaretar italienske tradisjoner. Hovedutvalget består av mozarella di bufala, prosciutto, kjøttboller i tomatsaus, pasta, ris, pilaf, tomat- og potetgratin, dampede grønnsaker og sprø salater. Hun endrer imidlertid meny hver dag siden mange av gjestene kommer hit hele uken. En suppetallerken, mineralvann og hjemmebakt brød er inkludert i prisene. Torsdag og fredag er tilbudsdager.

I nærheten av Richard Meiers Ara Pacis Museum tilbyr Gusto en buffé som alltid inkluderer fersk kald roast beef, flyndre, grønnsaker, salater, kald og varm pasta, kaldretter, prosciutto samt melon og ost. Gjestene må begrense seg til én tallerken samt en brødkurv og mineralvann. En utvidet helgemeny inkluderer dessert og kaffe og prises ved at tallerkenen veies.

MAXXI 21, på tomten til arkitekten Zaha Hadids moderne MAXXI (Nasjonalmuseet for XXI århundres kunst) serverer den mest luksuriøse lunsjbuffeten i byen, og du kan forsyne deg så mange ganger du vil. Røkelaks, hønsegalantine, grillede og stekte grønnsaker, couscous, ris og speltsalat, varme pastaretter og regionale spesialiteter; alt elegant presentert med rucolablader og fruktgarnering. På dessertbordet får du vann i munnen av fire eller fem forskjellige fristelser. Innredningen er samtidig, i likhet med museet, og bordene på utsiden gir deg en herlig utsikt til Renzo Pianas Parco della Musica Auditorium på den andre siden av gaten.

Hvis du er på jakt etter originale smykker bør du ta deg en tur til Allessandro Nicotra de San Giacomo i en av Romas mest interessante og originale handlegater, Via Del Governo Vecchio, i nærheten av Piazza Navona. Noen av hans mest formelle smykkearbeider er mikroskulpturer laget i voksavstøpninger. Men Nicotras virkelige mesterverk er en renessanseteknikk han har utviklet for å lage anvendelige, helt spesielle smykker vevd sammen av silke, gull- og sølvtråder som skaper en glanseffekt som om de var laget av briljanter.

Hvis du foretrekker å komme deg bort fra støyen og trafikken i det historiske sentrum, er det et godt alternativ å ta Cesano-toget fra St. Peter stasjon i Vatikanet til Martignano-sjøen, som ikke er langt unna. Innsjøen er et fredelig område i utkanten av Roma, og en del av regionalparken Bracciano-Martignano. Der finnes blant annet Potrero Grande agriturismehotell, en av to eiendommer i hele innsjøområdet som har åtte nyrestaurerte leiligheter i en bygning som er dekket av vinranker og med utsikt til sjøen. Komfortabel innredning, selv om hovedinntrykket kan virke spartansk. Kjøkkenet inneholder alt utstyr inkludert oppvaskmaskin. Best av alt: De bukoliske omgivelsene gjør at du kan trekke deg tilbake til landlige omgivelser om kvelden etter en hektisk dag i byen, bare 30 minutter unna.

reiseliv reiseglede Potrero Grande

Hvis du ønsker å lage noe av maten selv, vil ledelsen sørge for at kjøkkenet er fylt med dagligvarer, og du kan selv plukke sesongens grønnsaker og frukt fra havene. Hvis du ønsker å tilbringe en dag på landet, kan du leie golfkøller og spille på to av Italias beste golfbaner like i nærheten, eller ta deg en ridetur på en av gårdens hester. Det er også rikelig anledning til sykkelturer, og der er privat strand som leier ut seil- og pedalbåter. Området egner seg godt til vandring og fugleobservasjon. Ved siden av gården ligger Casale di Martignano, som serverer tradisjonell romersk mat, stort sett laget av ingredienser som de dyrker selv. Vår middag på bondegården startet med bruchetta med pølse av frittgående svin, deretter ravioli med porcini sopp og kremet Taleggio ost. Til dessert valgte vi mørk sjokoladeflan. Vi drakk en tørr Frascati som var avkjølt og lett, perfekt til denne maten.

 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO