1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Vilcabamba
– en av de siste naturlige grenseområder

Av vår Sør-Amerika korrespondent

Med stor livskvalitet og lave levekostnader er Vilcabamba, med sine eksotiske planter, fugler og sommerfugler, og den minste forurensning i verden, et sted å se nærmere på.

reiseliv reiseglede Vilcabamba

Der kan du få heltids hjemmehjelp for matlaging og rengjøring for 300 kroner uken. Et gourmetmåltid for to med vin og dessert koster 250 kroner, en hårklipp eller en taxitur koster i snitt 30 kroner, og du kan kjøpe et herskapshus med utsikt mot havet for 1,5 millioner.

Den lille dalen Vilcabamba har noen av de eldste menneskene i verden, leste jeg før jeg kom til Ecuador. Det ville jeg finne mer ut om på egenhånd.

Fra Quito reiste vi sørover i to dager og kom til Hosteria de Vilcabamba. Der var det svømmebasseng, sauna, tyrkisk bad, marmorgulv, store hengebregner og vaser med enorme roser over alt. Vårt rom koster 200 kroner natten.

Alt gror her, fra poteter til ananas. Temperaturen ligger på mellom 16 og 36 grader Celsius. I Vilcabamba legger ingen seg verken sulten eller frossen. Det finnes ikke stress. Solen skinner så godt som hver dag, og maten er enkel, naturlig og næringsrik. Vannet inneholder spesielle mineraler som er gode for helsen, og kommer fra de høye fjellene. Selv barna her vet hvilken urteplante de skal spise hvis de har vondt i magen eller er forkjølet. I hele Ecuador er Vicabamba kjent som ”den hellige dal” eller ”dalen med gamle mennesker”.

Her kan du leie et hus for 2.500 kroner måneden, leie hushjelp eller gartner for 70 kroner dagen eller en profesjonell murmester for 120 kroner dagen. Hvis du deler en taxi med andre til Loja (45 minutter) er prisen 10 kroner pr. person.

reiseliv reiseglede QWuito Ecuador

Vilcabamba er imidlertid ikke det eneste stedet i Ecuador med lave priser. I Quito kan du kjøpe håndarbeid (ullgensere, Panamahatter, oljemalerier, treskjæringer, vakre persiske tepper, lamahårstepper og alle slags lærvarer for en brøkdel av prisen det koster her hjemme.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO