1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Herlig gotisk – for bare 80 kroner natten

For Destinasjoner av Brian Alexander Nilsson (juni 2012)

Et privat, ulastelig rent enkeltværelse, med dusj, i hjertet av Paris og Montmartres kunstnerdistrikt, for bare 13 euro natten.

Hvert år reiser millioner av besøkende til Paris for å beundre Sacre Coeur, basilikaen for det hellige hjerte. Men hva de fleste ikke vet, og det gjorde ikke jeg heller, før jeg tilfeldigvis snakket med en nonne på besøkssentret. Vanlige mennesker kan nemlig overnatte på Sacre Cours gjestehus, Ephrem.

Ephrem gjestehus, som er et tilbygg til basilikaen på Rue du Chevalier-de-la-Barre, er et herberge med 55 rom. Rommene står til disposisjon for mennesker som ønsker å delta i tilbedelse av det evige eller grupper som ønsker å trekke seg tilbake samt enkeltmennesker som ønsker åndelig refleksjon. Enslige, både menn og kvinner og familier, ønskes velkommen. De fleste bor der i tre dager eller mindre.

Gjestehuset er ikke noe Holiday Inn, men det er ikke noe ungdomsherberge heller. Finnes det noen syretest? La meg bruke min mor som eksempel. Så lenge hun fikk une chamber avec douche (rom med egen dusj), var oppholdet absolutt hyggelig. Hvis du ikke er vant til å overnatte i klostre, er det heller ingen grunn til bekymring. Ingen følger med i hva du foretar deg. Det er helt opp til deg selv om du ønsker å delta i messene eller ganske enkelt meditere for deg selv mens du vandrer rundt i kunstnerdistriktets gater og nyter panoramautsikten over Paris.

reise_til_scare_coeur_Paris

Mitt rom var spartansk møblert, men komfortabelt og større enn mange enkeltrom jeg har overnattet i. Jeg hadde et lite garderobeskap, vask og dusj, mens toalettet var på gangen. Et herlig takvindu ga meg utsikt til en flombelyst Basilikadom.

Det som er helt ubetalelig er å ha adgang til basilikaen etter stengetid. Den kvelden jeg var der var det tordenvær ute og regnet pisket mot de enorme kirkevinduene. Bygningen knaket og klaget. Det var herlig gotisk.

Du kan lage deg frokost selv for under 40 kroner. Jeg hadde selskap med 47 enker fra Amsterdam, som nettopp hadde ankommet for å trekke seg tilbake. Selv om opplevelsen var morsom, var den franske frokosten med kaffe og pulvermelk litt knuslete. Kjøp heller en croissant eller crepe på et boulangerie eller patisserie i nærheten.

To tankekors: Kommunikasjon med Søstrene i Sacre Coer er litt problematisk. Jeg er fortsatt ikke sikker på om du en gang må være katolsk for å overnatte her. Ingen spurte. Hvis du skal bestille, må du bekrefte alt nøyaktig, skriftlig og i god tid på forhånd. Det tar nesten en uke før du får svar på e-post. Husreglene er heller ikke så veldig opplagte, men jeg fikk inntrykk av at gjestene forventet å være inne om kveldene. Basilikadørene stenger klokken 22:30. Men tross alt, litt må man kunne ofre for en så overkommelig og unik opplevelse.De beste antikvitetene i Paris


For Destinasjoner av Brian Alexander Nilsson (april 2012)

Marché aux Puces er det mest kjente og største loppe- og antikvitetsmarkedet i Paris. Det påstås faktisk at det er det største antikvitetsmarked i verden.

reiseliv_reiselyst_marche_aux_puces


Jeg må si meg enig. Her finner du alt: møbler, malerier, smykker, kandelabere, nips, porselen, objets d’art, dekorasjonsartikler og mye annet.

Det er åpent fra lørdag til mandag fra klokken 9.30 om mogenen til klokken 18.00 om ettermiddagen, også på offentlige høytidsdager. Når du kommer opp fra Métro ved Porte de Clignancourt må du ikke la deg lure av de første salgsbodene som møter deg. Der finner du bare nye artikler. Gå forbi dem og nordover til du krysser Périférique og videre til venstre mot rue des Rosiers. Det er der det virkelige markedet begynner, og hvor mer enn 220 spesialiserte antikvitetsforhandlere stadig gjør utskiftninger i tilbudene sine.

reiseliv_reiselust_marche_aux_puces_2

Rue des Rosier er loppemarkedets hovedgate, og derfra går det sideveier i hele gatens lengde. Der finner du såvel antikvitetsforhandlere som restauranter. Min favoritt er Napoli, en italiensk restaurant og pizzeria i nummer 136, som er åpen for lunsj alle dager, med unntak av onsdager.

Vernaison, det første markedet du kommer til, er det eldste markedet i Marché aux Puces med omkring 300 salgssteder. Siden 1880-årene har kjøpmenn gjort handler her. Også Edith Piaf startet sin karriere her ved å synge i Chez Louisette.

reiseliv_reiselyst_marche_aux_puces_3

På Marché Biron finner du internasjonale kunstskatter: kinesiske vaser, dukker, gamle glass og porselen, sølv, kunst fra det 20. århundre, art deco, tepper og gobelenger, forskerutstyr, musikk- og båtinstrumenter, plakater, gamle postkort og historiske klær.

Marché Dauphine er det nyeste markedet og også et av de største. Her er det nesten 300 antikvitetshandlere og bric-á-brac forhandlere, noen av dem spesialister i forskjellige nisjemarkeder, for eksempel gamle dokumenter, dukker, kuriositeter innen marine og fotografi, klokker, lokale møbler og primitive gjenstander.

Hvis du ønsker å få varene sendt hjem er forhandlerne hjelpsomme og dyktige, og det finnes til og med spedisjonsfolk på markedet som pakker og sender varene umiddelbart.

Hvis du vurderer å handle mye, anbefaler jeg deg å ta med noen som kan antikviteter. Selv brukte jeg fem timer på markedet sammen med en lokal spesialist. Uten ham ville jeg ha behøvd flere dager. Jeg fant mange flotte møbler og gjorde flere gode kjøp, ikke minst fordi spesialisten kjente forhandlerne personlig og visste hvem som solgte hva. Det er absolutt verdt å betale en ekspert for å veilede deg gjennom jungelen av alleer på Marché aux Puces. De beste antikvitetene i Paris.


Gambling i Paris

Hvis du har lyst til å opptre som James Bond for en kveld er Aviation Club de Paris stedet. Herreklubben som fyller 100 år neste år finner du i 104 Champs-Elysée, og er nettopp et etablissement hvor du kan forvente å finne den britiske superagenten spille blackjack mot skurker som Goldfinger og Blofeld.


reiselyst reiseglede Paris Aviation Club


For Destinasjoner av Brian Alexander Nilsson

Jeg møtte verken Bond eller noen av hans motstandere der, men min kveld i Aviation Club skulle vise seg å bli både underholdende og innsiktsfull, og svært lang, for jeg dro ikke derfra før på morgenkvisten.

Det var min venn William Marchioro som hadde invitert meg med på en pokerturnering der skuespilleren Omar Sharif en gang hadde testet de øvre sfærer i et spill uten grenser. William er en gentleman og amatør som ikke har noe i mot å møte proffene på hjemmebane fra tid til annen. Jeg hadde imidlertid andre motiver for å bli med til klubben.

Siden jeg ikke er noen tilhenger av tilfeldighetenes spill der den eneste sikre vinneren er huset, forlot jeg William ved pokerbordene og ruslet over til klubbens bar med et glass champagne i hånden for å betrakte hvordan kvelden utspilte seg. Det var faktisk en atmosfære som interesserte meg, både på grunn av stedets vibrasjoner og gjestenes kvalitet. Herfra hadde jeg førstehånds overblikk over virksomheten.

reiselyst reiseglede Kortspill


Jeg opplevde nøyaktig det jeg hadde forventet meg. I Las Vegas og Atlantic City er gambling på grunn showene og moderne reguleringer nærmest blitt et nostalgisk tilbakeblikk for massene, og overnattingsprisene er blitt så rimelige at hele familien kan være med. I Aviation Club er det bare røyken som mangler, ellers finnes både antikverte skinnsofaer og en diskret inngang som bare kjentfolk vet om.

Åpningstider og generell informasjon
Aviation Club de France er åpen 24 timer i døgnet. Kammertjenere er alltid tilgjengelige. Yttertøy, vesker og pakker må oppbevares i garderoben i inngangspartiet. Det er forbudt å ta bilder eller filme i lokalene. Det finnes røkeområde på utsiden og i egne rom uten spill.

Krav til adgang
Det er 18 års aldersgrense, og for å registrere seg kreves gyldig legitimasjon, en årsavgift, p. t. 150 euro. Dresskode er pent antrekk med dresskjorte og dressko. Sneakers, t-skjorte og hullete jeans er ikke tillatt.


* * *


Fra topp til tå i Paris


Tekst: Tor Kjølberg, juni 2011

Det finnes ingen bedre måter å søke ly for sommervarmen i Paris på enn en lang, avslappende middag i vakre, men luftavkjølte, omgivelser.

Med sin flotte beliggenhet i hjertet av Paris er Les Bistronomes en stilig ny bistro som drives av chef Cyril Aveline. Før han startet sitt eget kjøkken var Aveline assistenten til Eric Frechon på Le Bristol, noe som forklarer den fortreffelige kokekunsten og hans egne variasjoner på bistrosortimentet. Vi stakk innom og spiste middag tidlig en sommerkveld, og satte stor pris på den varme velkomsten vi fikk av maitre d’hotel, Sylvain Cravero, samt de delikate svinestrimlene som ble servert til en hvitvins aperitiff.

Måltidet begynte med en upåklagelig pâté en croûte med hjemmelagde syltede grønnsaker, og en ulastelig varm tomatterte, garnert med marinert makrell.

Hovedrettene var også fremragende, og besto av John Dory med knuste poteter garnert med hermetisk sitron, sjøsnegler og persilleemulsjon, og marokkansk lammepai med ertepuré dynket i gresskarfrøolje.

Brassert ananas med honningkaramell og en vakker laget sitronmarengsterte avsluttet vårt eksklusive måltid, et eksempel på det aller beste av fransk kjøkken.

Septime er en av de mest positivt omtalte restauranter i Paris akkurat nå, og befinner seg i den heller triste delen av 11. arrondissement. Men som de fleste parisere vet, velger unge chefer å etablere seg i områder der husleien er mer spiselig enn i sentrale deler av byen. Dette gamle arbeiderklassekvarteret i Paris var en gang fylt av møbelsnekkere og andre håndverkere, noe som forklarer det restaurerte fabrikkutseendet til Bertrand Grébauts populære sted, møblert med eikebord og stoler, parkettgulv og industrilamper. Grébaut var tidligere kokk på L’Agape, en konservativ og dyr enstjerners restaurant i 17. arrondissement, men han har tydeligvis funnet sin egenart her, med stadig skiftende menyer og de beste ingredienser fra nærliggende markeder.

Våre forretter var bonito carpaccio garnert med blomkål og oliven og hvit asparges i saus gribiche, som kan sammenlignes med en kald eggmajones, pyntet med hakkede østers. Begge forrettene var oppsiktsvekkende ferske, originale og tilfredsstillende.

Hovedrettene var også førsteklasses og besto av ørret på en seng av linser med frisk koriander, og kylling garnert med ristede babyløk og poteter.

Dessertene den kvelden omfattet eple- og rabarbrastrø og en fin sitron ostekake på fransk maner. De fleste vinene er organisk dyrket, og servicen er vennlig og oppmerksom. 80 rue de Charonne (11.)

Mange som besøker Paris ønsker gjerne å ta et par leksjoner i kokkekunst, men har verken tid eller energi til å tegne seg på et halvprofesjonelt ukelangt kurs. Men nå er nye La Cuisine Paris, i hjertet av storbyen, et ideelt alternativ. Det ligger på breddene av Seinen tvers overfor Ile Saint Louis, og derfra går man med ny kunnskap og noen nye oppskrifter. Det fransk-amerikanske paret som driver skolen tilbyr en rekke forskjellige halvdags kurs, som avsluttes med et måltid. Vi gjennomførte to leksjoner, en om bistro cuisine og en om retter laget av ferske råvarer. Begge leksjonene var i høyeste grad tilfredsstillende, og læreren var en tospråklig fransk kvinne, som både var kunnskapsrik og forståelsesfull. Og lunsjen, andebryst med fikener, ristede sommergrønnsaker og sjokolademousse, kan bare beskrives som nydelig. To timers klasser koster omkring 550 kroner.

reiseliv reiselyst Paris Ile Saint Louis

For moteinteresserte er en av de største gledene i Paris å oppdage nye, enda lite kjente designere. For skoentusiaster må den nyutropte Avril Gau, som åpne sin første fottøyforretning i Saint Germain des Pres for flere måneder siden, være et spennende møte. Gau har designet fottøy og lærprodukter i mange år, først for Robert Clergerie, og deretter for Chanel.

Siden hun åpnet sin første butikk har hun vunnet tilhengere blant pariserkvinnene som elsker eminent anvendelig design med fine detaljer. Hun tilbyr et utvalg av ballerinasko, sandaler og pumps som yrkesaktive kvinner setter pris på, men hun har også en serie med vakre håndvesker og mindre lærvarer.

Luksussegmentet innen hoteller i Paris utfordres nå av en velfinansiert hotellkjede fra Asia. Paris Shangri-La og Le Royal Monceau Raffles åpnet sent i 2010, Mandarin Oriental Paris åpnet i juni 2011 og Peninsula Hotels planlegger en åpning i Paris i 2012.

reiseliv reiselyst Paris Triumfbuen 

Vi testet Royal Moncau, som drives av den Singaporebaserte Raffles-kjeden. Forskanset i en bygning fra 1928, ikke langt fra Triumfbuen, har stedet gjennomgått en totalrenovering under ledelse av den franske interiørdesigneren Philippe Starck. Resultatet er blitt et nydelig 149 roms hotell med egenartet stil og de aller beste fasiliteter. Til forskjell fra den stive formaliteten som preger mange av de kjente Pariserhotellene, føler man en varme her, som både er profesjonell og oppriktig. Lobbyen er et dramatisk område som fører til hotellets svært sjarmerende bar/lounge og hovedrestauranten, La Cuisine, en vakkert dekorert, men gastronomisk skuffende, spisested. Vi var faktisk like skuffet over hotellets andre restaurant, som var italiensk og hadde stive priser.

Rommene har imidlertid unngått den stive formaliteten som preger de fleste byhoteller i stjerneklassen. Vårt rom hadde en behagelig og avslappende atmosfære. Kanskje litt trangt, men vårt rom i de luxe kategorien var komfortabelt og visuelt tiltalende; en blanding av samtidige møbler, blant annet karamellfargede lærstoler, også designet av Starck, og innslag av Art Deco, som kunne minne oss om hvordan det opprinnelige hotellet hadde sett ut. Sengen var stor og behagelig med godt sengetøy og perfekt leselys. Faktisk var all belysning i rommet godt gjennomtenkt. Det hvite marmorbadet var romslig, med to vasker og en dusj med flere funksjoner. Men trendene var presset til ytterste absurditet ved at i alle fall vårt rom var dekorert med en akustisk gitar plassert på en vegg i soverommet. Heldigvis for våre naboer tok vi den aldri i bruk i sene nattetimer.

Av andre fasiliteter ble vi imponert over det utmerkede Clarins Spa med et 27 meters innendørs basseng tilsluttet et fitnessenter. Vi vil ikke kategorisere dette hotellet i samme klasse som Ritz, George V eller Meurice, men det er et førsteklasses alternativ hvis man søker et avslappende opphold. Prisene er imidlertid langt fra avslappende. 37 Avenue Hoche (8.) Tel: 800-768-9009.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO