1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Blue Mountains og Lilianfels
Fantastisk landskap og minnerik innkvartering

Tekst: Tor Kjølberg

Mikroskopiske dråper av olje fra bladene i de tette eukalyptusskogene henger i luften og gjenspeiler sollyset som skaper den slørete blåfargen som har gitt navnet til denne parken.

reiseliv reiseglede Blue Mountains

Bare halvannen time fra Sydney står Blue Mountains som en praktfull bakgrunnsscene for de tjueseks små bysamfunnene som tilbyr alt fra antikviteter til vandreturer i bushen. Fjellene er egentlig ikke fjell, men en enorm høyslette av saltstein, og det dramatiske eroderte landskapet ser du best fra utkikksposten Govett’s Leap. Parkens berømte sandsteinspilarer, De tre søstre, betrakter du best fra Echo Point. Rett vest derfra finner du to av parkens hovedattraksjoner, den imponerende Skyway, Australias eneste gondolbane, som svever 300 meter over fjellgrunnen, og Katoomba Scenic Railway, en åpen togbane som beveger seg oppover landskapet i 52 grader, men føles dobbelt så bratt. Og er ikke det godt nok, kan du ta sikk-sakk toget like utenfor byen Lithgow, som er ingeniørkunst, bestående av rutsjebane og broer, helt tilbake fra 1860-tallet.

reiselivb reiseglede togbane

Du kan oppleve et par av de beste attraksjonene hvis du tar en to dagers avstikker fra Sydney, men området fortjener faktisk et lengre opphold, og da erdet en selvfølge å bo på Lilianfels hotell.

reiseliv reiseglede Lilianfels

Det er etter min mening en av Australias beste avstikkerdestinasjoner som ligger i et fantastisk anlegg, med imponerende panoramaer. Og vi må ikke glemme Darley’s, en smart, prisbelønnet restaurant hvor ingrediensene til de lokale matrettene kommer fra nærliggende områder. Hotellet, som til forveksling minner om et europeisk hjem, ligger omkring 900 meter over havoverflaten, nesten på kanten av klippen ved Echo Point, med fjellgrunnene og ravinene i Hamison Valley under. Etter fine utendørs opplevelser kan du slappe av ved et av hotellets innbydende peiser, for selv på sommerkveldene kan luften her oppe være ganske skarp. Eller kanskje du heller vil nyte en kopp etttermiddags te, servert på verandaen med utsikt over det engelske parkanlegget midt i eukalyptusskogen. Hotellet har et omfattende spaanlegg.

reiseliv reiseglede darley's

Den absolutt beste tiden å besøke stedet er i mars og april når fjellet kler seg i høstfarger.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO