1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt

Mount McKinley og Denali nasjonalpark

Det høyeste punktet i Nord-Amerika er 6 194 meter over havoverflaten. Mount McKinley og innsjøen med det eventyrlige navnet Wonder Lake er de viktigste attraksjonene i Denali nasjonalpark i Alaska. Men det er ikke de eneste grunnene til å gjøre et besøk.

reiseliv reiselyst Alaska
Besøkende som kommer tilbake fra den 24 585 km² fredede nasjonalparken (større enn staten Massachusetts) forteller begeistret om grizzlybjørner, ulver, reinsdyr, elg og Dall-geiter samt imponerende ørner som svever under himmelen. I tillegg fremhever de den fantastiske naturen, subarktisk tundra og taiga, isbreer og betagende dalfører, for ikke å snakke om alle de taggete fjelltoppene som konkurrer i høyde med Mount McKinley, som er oppkalt etter USAs tjuefemte president, men som av de innfødte alltid kalles ved dets atabaskiske indianske navn, Denali, som betyr ”den høye”.

reiseliv reiselyst Mount McKinley

Mount McKinley/Denali er ofte innhyllet av tåke, men best sjanser for å se toppen i klarvær, og fra nært hold, er fra dalføret i selve hjertet av parken, hvor du finner den rustiske Camp Denali, grunnlagt av to kvinnelige fergekapteiner, og en av deres menn, i 1951 da deres boplass enda ikke var tilpasset en nasjonalpark. Hvis du bor i en av de 17 tømmerhyttene blir du en av campingplassens 40 campingturister som ikke bare kan glede seg over betjeningens kunnskap og førsteklasses kjøkkenkunster, men også av muligheten for å oppleve parken på guidede turer eller foredragsprogrammer på kveldstid. Velger du å oppleve parken i eget tempo er det selvsagt mulig, men det er strenge økologiske regler som må følges, og det er forbudt å slå opp eget telt. Det finnes bare én 145 kilometers vei, hvorav bare de første 24 har veidekke, og den er stengt for privat kjørsel. Om sommeren er det lange nordiske dager, med fra 16 – 20 timers dagslys, noe som gjør landskapet enda mer betagende.


 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO