1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt

Camping: Når som helst, hele året og i alt slags vær

 

Camping er noe vi stort sett forbinder med sommeren, men er faktisk en ferieform som er i ferd med å bli en helårsaktivitet. Og selv om campingturene planlegges med håp om godt vær, går dessverre ikke alltid ønskene i oppfyllelse. Men det behøver ikke å ødelegge campingopplevelsene. Det er viktig å tenke på været før en pakker campingutstyret eller klargjør bobilen.

Det er ingen ting som kan garanteres når det gjelder vær. I Norge er været særdeles ustadig som følge av landets geoigrafiske beliggenhet. Det kan endre seg hurtig, og det er store variasjoner fra landsdel til landsdel.

Lyn kan slå ned to ganger
Det kan bli dårlig vær når som helst på året og ofte på kort varsel. Lynnedslag er det mest undervurderte meteorologiske fenomen fordi det krever få ofre og ikke forårsaker masseødeleggelse.

Hvis du hører torden, er det fare for lynnedslag. Søk ly i en lukket struktur. Hvis det ikke er mulig, sett deg på huk med bena tett sammen og hodet mellom knærne. Hold minst mulig kontakt med bakken, og ikke legg deg ned.

Vær varsom i regn
Flom og sterk nedbør er en trussel for campere. De fleste undervurderer farene ved vannmasser. La være å kjøre hvis veibanen er fylt med vann. Det skal bare noen få centimeter til før de fleste biler får vannplaning.

 

Dalfører kan være spesielt utsatt, og det er viktig å være oppmerksom på forholdene omkring leirplassen. Hvis det er fare for flom, bør du umiddelbart søke en plass høyere opp i terrenget.

Temperaturendringer
Campere bør ikke bare være oppmerksom på mulig dårlig vær, men også ta hensyn til ekstreme temperaturer og plutselige klimaendringer. Ekstrem kulde kombinert med vind stjeler varme fra kroppen. Det øker faren for nedkjøling og frostskader. Skal du campe om vinteren bør du ta med ekstra ulltepper, mat og vann for å redusere slik risiko.

Vær beredt
Det krever planlegging å kunne takle den type vær som naturen kan overraske oss med på campingtur. Men ved å følge noen enkle regler kan campingturen bli til en minnerik opplevelse.

 

  • Kontroller været før avreise. Det finnes mange nettsteder som gir værvarsler. Ett av de mest populære er www.yr.no
  • Lytt til værvarsel med jevne mellomrom. Forhåndsinnstill radioen på stasjoner som gir oppdaterte værmeldinger.
  • Snakk med andre campingturister og ha en plan i tilfelle dårlig vær.

Når det gjelder sjelero og trygghet på campingtur, er det ingen ting som kan erstatte en pålitelig kraftkilde. Onan er en ledende produsent av kraftgeneratorer og har utviklet en liten generator spesielt egnet for camping, Onan’s Camp Power, som er blitt populær blant campere. Ved uvær kan campere nå få nødvendig elektrisitet til å lade kommunikasjonsutstyr, måle stormsentre og signalisere etter hjelp om nødvendig. I tillegg til tryggheten kan generatorer gjøre campingen mer behagelig ved for eksempel å gi varme eller kulde på kalde og varme dager. Og regnet behøver ikke å spolere et varmt måltid. Camp Power gir energi til de fleste kjøkkenredskaper slik at du kan koke måltider i mikrobølgeovn eller på elektrisk grill hvis været ikke egner seg for åpen ild.

Å lage saft av sitroner
Tross alle forberedelser hender det at været ikke spiller på lag med planene dine for noen gode dager i naturskjønne omgivelser. Men det behøver ikke ødelegge campingopplevelsene. Hvis du ferierer med campingvogn, og er utstyrt med kraftgenerator, er det jo bare å finne en rasteplass og gjøre tilværelsen så behagelig som mulig. Lag et varmt ostesmørbrød mens uværet passerer og føl deg som hjemme.

Sikkerhet framfor alt
Med god planlegging og forberedelser er det mulig å campe året rundt i nesten all slags vær. Lytt regelmessig på værvarsler og sørg for at alle som er med på reisen vet hva som skal gjøres hvis været blir ufyselig.

 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO