1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt

De store pyramidene i Giza

Av vår Afrika-korrespondent

På grunn av sin logisk utfordrende konstruksjon er Giza-pyramidene omgitt av oldtidens mystikk og utallige spekulasjoner. ”Fra toppen av disse monumentene,” utbrøt Napoleon, ”er det førti århundrer som betrakter deg.”

Pyramidene er det eneste av verdens syv underverker som har overlevd nesten intakt. Den største av pyramidene, Keops-pyramiden (eller Khufu) er den eldste i Giza og den største i verden, bygget omkring 2.500 år f. Kr. Den består av cirka 2,3 millioner kalksteinblokker med en vekt på i gjennomsnitt 2,75 tonn hver, og ble flyttet med makt av 100.000 slaver.


Reiseliv Destinasjoner Egypt Gizapyramidene

Tre mindre pyramider i nærheten tilhørte Keops dronninger eller søstre. Sfinxen Abu ’l-Hol, ”terrorens far”, står i nærheten, en merkelig figur med løvekropp, menneskeansikt og kongelig skjegg. Det voldsomme lyd-og-lys showet som gjennomføres hver ettermiddag etter solnedgang er melodramatisk, men overraskende underholdende og faktisk et hurtigkurs i faraoenes historie. 

Da Kairos befolkning passerte 15 millioner innbyggere ble pyramidenes tidligere isolasjon i ørkenen brutt av forstedene som stadig trengte seg fram i områdene omkring.

Agenter og pågående kameleiere tilbyr sine turer med ”ørkenskip” for å se pyramidene slik de burde oppleves. De er mest magiske ved soloppgang og skumring, eller badet i månelys og stillhet.

Fornyet betydning av eiendomsbransjens mantra ”beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet” får det elegante Mena-huset fra det 19. århundre, som ligger bare et steinkast fra de store pyramidene. Beliggende midt i et 160 kvadratkilometer frodig parkområde er dette en virkelig en oase og et tilbaketrekningssted fra de fornøyelsesaktige tilstandene som i dag ofte omgir pyramidene. Huset var en gang hvilestasjon og jakthytte for Egypts visekonge Khedive Ismail. Vi kan se de allestedsnærværende pyramidene ruve i landskapet fra frokostterrassen på hotellet. Den britiske forfatterinnen Evelyn Waugh mente det ”var som å ha Prinsen av Wales ved nabobordet”.

Destinasjoner Egypt Mena House
Hotellet har egen 18 hulls golfbane, og et svømmebasseng er anlagt i hageanlegget. Mesteparten av kolonialstilens atmosfære er beholdt, og Mena Houses originale ving tok i 1943 mot  ”The Big Three”, som var Franklin Roosevelt, Winston Churchill og Chiang Kai-Chek, hvor planene for D-dagen ble igangsatt. Det var også her fredsavtalen mellom Israel og Egypt ble undertegnet i 1978. De gamle, vedlikeholdte suitene som gir utsyn til pyramidene er langt mer interessante enn rommene i det nye annekset. Moghul restaurant tilbyr beste indiske cuisine i Egypt, en kulinarisk påminnelse om at hotellet er en del av den prestisjefylte indiskbaserte hotellkjeden Oberoi.


Pyramidene befinner seg 18 km sørvest for det sentrale Kairo. Mena House befinner seg 45 minutters kjøretur i taxi fra sentrale Kairo, en tur som kan være en nervepåkjenning i seg selv.

 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO