1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Fem vulkanreiser i Europa

Tekst: Destinasjoner I samarbeid med vår partner DailyTravelIdeas (Februar 2013)

Hvorfor besøke en vulkan? Det kan nesten høres ut som en dødsdom, men i virkeligheten er de fleste av vulkanene sovende og andre er bare aktive en sjelden gang. Selv de som er ganske livlige er ganske ufarlig å betrakte – forutsatt at du følger reglene.

En vulkanutflukt kan gi deg en helt ny opplevelse. Men lytt til ekspertene slik at du ikke bare opplever dem innhyllet i et teppe av røyk (lava).

reise_til_Italia_Etna

Italia: Sicilia – Etna

Etna er en av Europas største og mest aktive vulkaner og også det høyeste fjellet i Italia. Det går nesten ikke et år uten at Etna viser sin voldsomhet, og noen ganger kan disse utblåsningene vare i uker og måneder og spy ut røyk og strømmer med imponerende lavaflod. Men den er sjelden til fare verken for innbyggerne eller turister. Med utsikt over byen Catania er det den beste vulkanen å besøke nest etter Kilauena på Hawaii dersom du virkelig ønsker å se de glødende lavamassene. Det finnes mange kratre, noen nyere enn andre, samt atskillige kiler med glødende kull. Etna kan besøkes på flere måter, i grupper eller på egenhånd, som fotturer, med svevebane eller firehjulstrekkere. Utfluktene går vanligvis til vulkanens nord- eller sørside. Andre utflukter kombinerer Etna med vinsmaking og matpauser.

reise_til_Island_Hekla

Island: Hekla
Få land i verden er like vulkanske som Island, der landet er plassert midt i det livlige Atlanterhavsrevet. Det er et land med eksplosjoner og geysirer, stimende røyk, lavefloder og askeskyer. Det betyr at du neppe kan bevege deg på Island uten å ha en vulkan i synsfeltet. Sør i landet, nesten 1.500 meter over havet ligger Hekla. Den er en del av et 40 kilometer langt vulkanrev, hvor en 5,5 kilometer bred revne ved navn Heklugja er den mest aktive. Heklas siste store utbrudd skjedde lenge før Kristi fødsel og var så spektakulær at den kjølte ned landene i Nord-Europa betydelig. Ellers har den i nyere tid hatt utbrudd i 1981, 1991 og 2000. Hekla befinner seg i et spektakulært fjellandskap i høylandet i sør, og vi anbefaler utflukter i små grupper med jeeper og kunnskapsrike lokale guider. Hvis det ikke er utbrudd kan man kjøre opp til cirka 1.000 meters høyde og få fantastisk utsikt til fjellene, innsjøene og de varme kildene.

reise_til_Italia_Vesuv

Italia: Napoli – Vesuv
Italia er et av Europas mest geologisk aktive land, og på fastlandet er Vesuv sannsynligvis den mest berømte vulkanen. Det skyldes utbruddet i år 79 e. Kr. hvor den la de romerske byene Herculaneum og Pompeii i grus og på oppsiktsvekkende måte preserverte dem i århundrer. Flere tusen mennesker skal ha omkommet, men det har ikke stoppet Napoli i å spre seg kilometervis i omkrets. Vesuv er ofte innhyllet i lavatåke og er kjent for ganske eksplosive, og således dødelige, utbrudd, og vi har alltid holdt nøye øye med den hvis vi har vært i Napoli-bukten, bare for å være på den sikre siden. Siste utbrudd var i 1944, men heldigvis for byen drev det i motsatt retning. Det er mulig å ta tog eller buss fra Napoli til Vesuv. Buss eller taxi går delvis opp i fjellet slik at du må gå de siste 500 meterne til selve krateret. Du kan imidlertid leie bil å kjøre helt opp til parkeringsplassen.

reise_til_Tenerife_Teide

Spania: Tenerife – Teide
Teide er en populær dagsutflukt for turister som ferierer på Tenerife en uke eller to. Teide ligger midt på øya og ligger i en dramatisk vakker nasjonalpark med høyeste punkt på 3.718 meter. Veien som er anlagt rundt selve vulkanområdet gjør det enkelt å komme dit enten med buss eller leiebil. Hvis du er heldig med vær og vind går det taubane helt opp. Uansett hvor du oppholder deg på øya er veiene dit opp godt skiltet, og hvis du er heldig kan du se gassrøyk som siver ut av sprekker i fjellet. Du skal imidlertid være klar over at du bare kan begi deg helt til topps hvis du har tillatelse fra nasjonalparkens kontor i Orotava. Hvis været er godt, er det en utrolig utsikt til de andre Kanariøyene. Ikke glem at Teide ligger høyt, og at det derfor kan være temmelig kaldt, selv om det er varmt nede ved strendene. Og om vinteren kan det være snø på toppene. Siste utbrudd var for mer enn 100 år siden.

reise_til_Italia_Stromboli

Italia: Stromboli
Vulkanen Stromboli ligger på øya av samme navn like nord for Sicilia. Det er en av Italias andre utrolig aktive vulkaner, og den sprer lava hele døgnet. Den er faktisk best å beskue etter mørkets frambrudd når lavaen gir den et fantastisk fargespill. Stromboli har gitt sitt navn til en helt spesiell type utbrudd, bueformede utblåsninger av varm lava, gass og steiner, som har kostet mange menneskeliv opp gjennom tidene. Allikevel er øya et behagelig sted å besøke, og det er få biler der, men det tar litt tid å venne seg til lyden av fjellets stadige eksplosjoner. Om sommeren er det stor turistvirksomhet på Sicilia og de omliggende øyene, så vi anbefaler et besøk vår eller høst. Du kan enten overnatte på et av Strombolis hoteller eller ta en dagsutflukt til øya.


 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO