1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Våre fem greske favorittstrender

Skrevet i samarbeid med DailyTravelIdeas (Januar 2013)

Hellas med sine hundrevis av øyer har noen av de flotteste strendene i Middelhavet. Men hvor finner du de beste av de beste? Her er våre fem favoritter.

Balos Lagoon Beach
Strendene Falasarna og Elafonisi rangeres vanligvis som beste strendene på Kreta, men vårt hjerte ligger nærmere Balos Lagoon Beach på Gramyousa-halvøya. Med sprø hvit sand og herlig natur er vannet i den beskyttede lagunen vanligvis både varmt og rolig, ideelt for familier med barn. Like utenfor selve lagunen er vannet kjøligere og er utmerket for snorkling. Derfra ser du øya Gramyousa med sin venetianske festning, som er åpen for besøkende. Det skal riktignok innrømmes at Balos ikke er den enklest tilgjengelige med bil. Du må kjøre på avsides veier som kan gi bilen varige skader, og du må parkere omkring ti minutters gange fra stranden. Det er faktisk bedre å bruke den daglige båtservicen til og fra Kissamos, som vanligvis legger til ved Gramyousa-øya. Du bør imidlertid ta med deg mat, drikke og parasoll siden det ikke er noen fasiliteter der, og det er lite naturlig skygge. Stranden kan bli ganske full, selv om den er vanskelig å komme til.

reise-til_Balos_Lagoon_Beach

Chrissi (eller Gaidouronisi)
Omkring en time med båt fra byen Lerapetra på sørkysten av Kreta finner du øya Chrissi, hvor det er et mangfold av vakre strender du kan utforske. Den er ubemannet, men har en kafé der båtene legger til. Øya er et naturreservoar, så det er viktig å følge reglene og ikke ferdes i de fredede sedertreskogene slik at de blir skadd. Chrissi er fredelig og fjern med vakre hvite sandstrender og knuste skjell. Til tider kan det virke som du faktisk er på en øde øy. Belegrina-stranden, som har en kafé hvor de serverer drikke, er dit mange tar en dagsutflukt for å nyte det grunne vannet. Men det er ikke vanskelig å finne ensomme steder ellers på øya heller, hvis du er tilhenger av nakenbading. Hatzivolakas heter en av de andre strendene, hvor arkeologene tror at minoans hadde bosetning i nærheten. Det er også en gammel kirke og saltpanner i nabolaget. Kataprosopo-stranden er roligere, og derfra kan man se den lille øya Mikronisi.

reise_til_Chrissi_Hellas

Voidokilia-stranden, Messinia
Mange reiser på ferie til de greske øyene, men også på fastlandet fines utmerkede strender og feriehoteller. Messinia ligger på Peloponnese-halvøya, og Costa Navarino blir markedsført som en luksusdestinasjon med hoteller og golfbaner i verdensklasse. Et av kystlinjens høydepunkter er den fotogene Voidokilia-stranden, en beskyttet bukt i nærheten av landsbyen Petrochori. Steinforhøyningene skjermer for vind og vær, men selve stranden består av fin sand. Spaser opp til fjellene og se ruinene av Paliokastro-slottet, Thrasymedes’ gravkammer og Nestors hule. Derfra har du utsyn til lagunen bak selve stranden, et viktig lokalt våtmarksområde. Du har også flott utsikt til Navarino-bukten og Peloponnese-fjellene. Stranden er et populært naturistområde, men du behøver ikke kle av deg.

reise_til_ Voidokiliastranden_Messinia

Navagio-stranden, Zakynthos (Zante)
Zakynthos (eller Zante) er en av de mest populære greske øyene, og Navagio eller Skibbrudd-stranden er en av de mest kjente i landet. En liten sandbukt med hvite klipper i bakgrunnen øst på øya var kjent som Agios Georgios før det ble et område med skipsvrak, sannsynligvis etter skip som var involvert i smugling i 1983. Det er fortsatt mulig å se rester av vrakene som stikker opp av sanden. Like ved landsbyen Anafotiria ankommer du med båt etter en halvtimes fra Porto Vromi, og det gjør at du virkelig får se den i all sin pryd. Ta med kamera, for her er det fantastiske motiver, og glem heller ikke å ta med deg alt du trenger av mat, drikke og solbeskyttelse.

reise_til_Navagiostranden_Hellas 

Egremni-stranden, Lefkada
Det er ikke mange mennesker på denne stranden på Lefkada, men det er fordi den er vanskelig tilgjengelig. Du må kjøre så langt det er mulig til en bitte liten parkeringsplass, før du må spasere til selve stranden, og det er ikke er enkelt å klatre verken opp eller ned, så du bør være i god form og ikke redd for et og annet risikabelt trinn. Men belønningen er stor, en flott sandstrand med små rullesteiner, og hvis du er heldig, noen få andre badende på stedet. Ta med deg det du trenger, for selv om det er kafé på stedet, er det ikke sikkert de har alt du behøver for en dag i solen.

reise_til_Egremni_Hellas 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO