1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Mitt drømmested i Karibia

For Destinasjoner av Jag Mohan Roberts-Thomson (oktober 2012)

På nordkysten av Den dominikanske republikk, på Atlanterhavssiden av Samana-halvøya, ligger den fredelige lille kystbyen, Las Terrenas. Inntil 1988 var den ikke annet enn en typisk dominikansk fiskelandsby.

Så kom de første europeerne, og etter hvert ble byen stadig mer populær. Med sine vakre strender, bakerier som gir deg vann i munnen og førsteklasses restauranter, er det ingen overraskelse at Las Terreneas i dag er et yndet tilfluktssted for europeere. Allikevel har den typiske dominikanske atmosfæren klart å holde seg sterk.

Reise_til-dominikanske-republikk_kart

Det er ikke vanskelig å finne fram til Las Terrenas. Med buss tar det omkring fire timer fra hovedstaden Santa Domino, og to og en halv time fra Santiago, landets nest største by.

Byen har en liten flyplass med bare en rullebane med daglige flyvninger til Santo Domino. Flyprisene er moderate, men vi anbefaler bussturen, for når du kjører langs den to felts delvis asfalterte motorveien kan du nyte den spektakulære utsikten til Atlanterhavet, Samana-bukten og de omkringliggende fjellene.

Las Terrenas er et sted som passer alle lommebøker. Du kan betale alt fra en drøy hundrelapp for et rom som til og med har eget bad til 500 kroner for et fem stjerners hotell. Min kone og jeg overnattet i Las Palmas, et feriehotell i typisk Cuba-stil med eget svømmebasseng. For bare 500 kroner natten hadde vår cabana velutstyrt moderne kjøkken, to soverom, stue og en terrasse med herlig bris og utendørs møbler og gassgrill og kunne godt rommet ti personer.

Reise_til_Las_Terrenas_Dominikanske_republikk

Bare 60 meter fra hotellet er det myk, hvit sandstrand med tropisk varmt hav året rundt. De eventyrlystne kan glede seg over aktiviteter som dykking, vindsurfing og kiting, mens de fleste ganske enkelt roer seg ned i de herlige bølgene.

Skulle du gå lei av nasjonal cuisine, kan du la deg friste av så vel fransk som tysk og Thai-mat. Prisene er særdeles gunstige. For et rikelig fiskemåltid med drikke betalte vi under to hundre kroner.


 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO