1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Panama-kanalen
- verdens største ingeniørbragd

For Destinasjoner av Peter M. Seltman (september 2012)

Panama-kanalen går fra Panama City til Colón, Panama, og er bygget på det smaleste punktet mellom Atlanterhavet og Stillehavet.

Den episke Panama-kanalen er en av de største ingeniørbragder i det 20. århundre. Det sinnrike nettverket av dammer og sluser som binder de to verdenshavene sammen tok mer enn ti år å bygge. Århundrer med konkurs, dårlig ledelse og malaria forsinket prosjektet en rekke ganger etter at ideen første gang ble presentert i 1524 av Kong Karl V av Spania.

Reise_til_Panama-kanalen

Det første skipet seilte gjennom kanalen i 1914, og i dag ligger skip i kø på begge sider for å seile inn i kanalen som er åpen hele døgnet. De fleste cruiseskip har foredrag om bord som beskriver de tre settene doble sluser og hvordan de fungerer gjennom den åtte timer og 80 kilometer lange gjennomfarten. Store skip over hele verden bygges med tanke på Panama-kanalen (1 000 fot lange og 110 fot brede), så ingen har sittet fast så langt.

Skipene belastes etter størrelse, og et gjennomsnittlig handelsskip betaler omkring 200 000 kroner for å passere gjennom kanalen. Ingen personer tillates lenger å svømme gjennom kanalen slik Richard Halliburton gjorde det i 1928. Han betalte drøyt to kroner.

Kanalen ligger 80 kilometer nordvest for Panama City på Stillehavssiden og går til Colón i Panama på Atlanterhavssiden. Mange cruisskip seiler gjennom kanalen og Lindblad Expeditions bruker en liten 64 passasjerers ferge, MV Sea Voyager, til å seile gjennom kanalen og fortsette langs Costa Ricas Stillehavskyst.

Beste tidspunkt er den tørre sesongen desember-april.


 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO