1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Amelia Island
- forbigått av tiden, krydret med moderne luksus

Tekst: Tor Kjølberg (september 2012)

På smale Amelia Island sameksisterer fortid og nåtid på en helt spesiell måte. I nordenden, Fernandina Beach, består øyas eneste by av et søvnig cirka femti kvartalers sentrum som står oppført i Nasjonalregisteret over historiske steder som kan framvise noen av USAs flotteste eksemplarer av Queen Anne, viktorianske og italienskinspirerte herskapsboliger.

Reise_til_Amelia_Island_kart

Totalt finnes det mer enn 450 historiske bygninger som ble oppført før 1927, og står som et bevis på øyas glansdager med sine vinterferieboliger for kjente familier som Goodyear, Pulitzer og Carnegie.

Den brusteinlagte gaten med det passende navnet Centre Street er øyas mest betagende strekning omkranset av gallerier, bed & breakfast-tilbud og spisesteder fra århundreskiftet, herlig fritt for turistjuggel.

Reise_til_Fernandina_Beach_Florida

Den vakre atmosfæriske Palace Saloon, bygget i 1878, finner vi også i denne gaten. Den har gitt seg selv betegnelsen Floridas eldste vannhull og er fortsatt populær både blant lokalbefolkningen og tilreisende golfspillere. I tillegg er den byens uoffisielle hovedkvarter under den årlige Shrimp Festival, øyas største og morsomste arrangement. Den arrangeres hvert år første weekend i mai.

Den 21 kilometer lange øya er en av de få gjenværende stedene i Florida hvor det fortsatt er mulig å ri på stranden, en forfriskende opplevelse av vind, bølger og fiskeørner.

Reise_til_horseriding_on_Amelia_Island

En av de mest utsøkte og uberørte strandstrekningene tilhører Ritz-Carlton, og alle hotellrommene har en fantastisk utsikt hvor en kan nyte perfekte soloppganger. Mange regner feriehotellet som et av de flotteste i sør, og her er det mulig både å spille tennis og golf samt nyte sørstatens gjestfrihet og eksepsjonelle middager i den prisbelønte restauranten, The Grill, som understreker at Amelia Island er den ypperste lekeplassen før øyelskere med oppsparte midler.

Reise_til_Ritz_Carltonb_Amelia_Island

Amelia Island ligger 40 kilometer nord for Jacksonville International Airport og 168 kilometer sør for Savannah i Georgia. 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO