1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Øst-Tyskland i ny glans

Tekst: Tor Kjølberg (august 2012)

Du husker kanskje hvor du var den gang Berlin-muren falt. Det var den politiske motsatsen til en solformørkelse som førte til en ny soloppgang for tyskere som hadde vært innesperret bak jernteppet i mange år. I dag kan du oppleve fascinerende steder, deriblant Dresden og Leipzig, hvis du har tid til å reise utenfor Berlin.

Reise_til_Tyskland_Kart

Dresden
Dresden er selve kronjuvelen i Øst-Tyskland, en gang kalt Nordens Venezia og tidligere kongelig hovedstad. Byen ble fullstendig lagt i ruiner under bombingen i 1945. Internasjonale donasjoner har imidlertid bidratt til at byens vakre barokke plasser og den legendariske Frauenkirche og Vår Frues lutheranske kirke er blitt gjenoppbygd. Før annen verdenskrig dannet spirene og kirketårnene en særpreget silhuett på himmelen langs Elbe, mesterlig gjengitt av den italienske maleren Canaletto i 1748.

I dag har Dresden gjeninntatt sitt renommé som kultursenter med hele 44 museer, to symfoniorkestre og Semper Operahus, hvor både Richard Wagner og Richard Strauss har urfremført noen av sine mest kjente verker.

Reise_til_Dresden

Å bo
Bak en beskjeden barokk fasade i en sidegate til Neumarkt skjuler det fem stjerners hotellet Suitess seg. Mindre enn et steinkast fra Operahuset og Palasset inneholder denne 21 roms store perlen av et hotell romslige krem og gulfargede de luxe rom med luksuriøs fransk og belgisk møblering og baderom i marmor med doble servanter. Den fornemt møblerte Prinz Albert-suiten, oppkalt etter hotellets første gjest, den 12. Albert Maria Lamoral Miguel Johannes Gabriel Prinz von Thurn og Taxis, inneholder et bibliotek med bøker om den kongelige familien.

Reise_til_Suitesse_hotel_Dresden

På selve Neumarkt, med fasade mot Frauenkirche, ligger Steigennberger Hotel de Saxe. Det ligner på ett av de 18. hundreårs bygningene som en gang lå her, og hotellets enorme atrium inneholder både lobby og en pianobar med underholdning hver torsdag til søndag kveld. Det tyske kjedehotellet har 178 romslige moderne møblerte rom og flere hjørnesuiter. Superior-rommene har utsikt mot en innendørs gårdsplass. Enkelte de luxe rom har vinduer fra gulv til tak med utsikt til kirken, mens andre har vinduer som er for høyt plassert til at det går an å se ut. Suitene har den flotteste utsikten mot Frauenkirche. Den utendørs terrasserestauranten er populær om sommeren.Reise_til_Steigenberger_hotel_de_Saxe_Dresden

Shopping
Det er flere forretninger som selger Meissen-porselen, men hvorfor ikke dra direkte til kilden? Det går matetog direkte til Meissen, 40 minutter unna. På stasjonen kan du ta taxi til fabrikken. Det tre etasjes store museet og fabrikken stiller ut mer enn 3 000 gjenstander, deriblant verdens største porselensvase, et Art Nouveau-verk som ble laget for verdensutstillingen i Paris i 1900. Du kan også betrakte Katarina den stores opulente middagsservice. Den opprinnelige fabrikken befinner seg i slottet med utsikt over byen og er åpen for besøkende.

Reise_til_Meissen

Leipzig
Leipzig ligger en times togreise fra Dresden og er oppkalt etter sine mange lindetrær. Byen er en kombinasjon av lave bygninger fra 19. århundre, enkelte gjennomskåret av arkader og gangstier med innslag av Art Nouveau-arkitektur, moderne butikker med utstillingsvinduer og historiske kirker.

Reise_til_Leipzig

Johann Sebastian Bachs statue står utenfor den gotiske St. Thomas-kirken hvor han var kormester i 27 år. Palmeformede pilarer pryder St. Nikolas-kirken, hvor Bach var organist. Byen bærer navnet ”Musikkens by” og hedrer sine mange tidligere musikerinnbyggere, deriblant Bach, Richard Wagner, Felix Mendelssohn og Robert Schumann, med flere musikkfestivaler.Å bo
Det beste hotellet i Leipzig er Hotel Fürstenhof, en gang et 18. århundres palass, men i dag et 92 roms nyklassisk luksushotell i hjertet av byen. Under en høy himmelhvelving og høye, buede vinduer ligger restaurant Villers, en av byens foretrukne middagsrestauranter. En gjennomtenkt, om ikke akkurat overdrevent eksotisk, men internasjonal velsmakende, meny serveres seks kvelder om uken. En annen fasilitet i hotellet er det velutstyrte AquaMarin spa.

Reise_til_Furstenhof_hotel_Leipzig

Omkring fem minutter unna finner vi Victor’s Residenz-Hotel som tilhører en Berlin-basert kjede og ligger perfekt til for reisende med tog siden det er en hjørnegård rett overfor jernbanestasjonen. Det 100 år gamle hotellet består av to art nouveau-bygninger og har 97 elegant innredede rom og fire suiter med store vinduer og kremhvite baderom med separat dusj og badekar. Noen har balkong.

Restauranter
De aller fleste anbefaler reisende å besøke Leipzigs mest populære spisested i historiske omgivelser, Auerbach’s Keller, Johann Wolfgang von Goethes yndlingssted i studietiden. Han benyttet sin erfaring derfra til å beskrive kjelleren fra det 16. århundre i Faust. Innredet med veggtepper og skulpturer fra teaterstykkets scener, kan Auerbach ta imot 250 spisegjester. Helt alminnelige Saxen-retter dominerer menyen.

Reise_til_Auerbach's_Keller_Leipzig

Hvis du følger anbefalingen kan du imidlertid gå glipp av begge Leipzigs Michelinstjernerestauranter. På Falco kan du nyte middagen med en fantastisk utsikt over byen. To stjerners Michelin chef Peter Maria Schurr frister med eksperimentelle à la carte forretter, blant annet rå kammuslinger i en rabarbra-kanel krem og bison servert over en koka-soppbunn før hovedretter som makrell med blåbærasparges eller due med saketilsmakt blomkål. Det finnes også faste menyer og smaksmenyer.

Reise_til_Falco_restaurant_Leipzig

I Stadtpfeiffer har Chef Detlef Schlegel fått en Michelin-stjerne for sin klassiske franske cuisine. Det er en elegant og moderne restaurant hvor serveringen er iscenesatt av hans hustru, Petra. Paret begynte sin restaurantvirksomhet under beskjedne kår, men følte et kall for noe mer elegant da Berlin-muren falt, en begivenhet som hevet dem opp til en høyere kulinarisk scene. De fikk sin erfaring i ledende restauranter i verdensklasse, og i dag, under sitt eget velrespekterte tak, serverer de tre, fire og seksretters middagsalternativer, som endres hyppig.

Reise_til_Stadtpfeiffer_Leipzig

 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO