1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Roatán
- slik Karibia en gang var

Tekst: Tor Kjølberg (juli 2012)

De herlige korallrevene like utenfor Bay Islands i Honduras er en forlengelse av barriererevene på Belize. De er verdens nest største etter Australias Great Barrier Reef.

destinasjoner_Roatan-kart

Men det uforlignelige livet i havet virker enda vakrere siden turismen og den generelle utviklingen er langt mindre her. Bay Islands består av fire mindre øyer og 60 små koralløyer som strekker seg mer enn 100 kilometer i en nordøstlig bue. Roatán er den største og mest populære. Med bare en asfaltert vei i denne miniskjærgården, er den også den mest ’utviklede’.

destinasjoner_Roatan

Revene som omgir de fjellrike øyene er hjemsted for det største mangfold av koraller, svamp og virvelløse sjødyr i Karibia, et paradis for dykkere, men også for scubasnobber som søker å unngå de overtrafikkerte obligatoriske strandparadisene. Som tilfluktssted er Islas de la Bahaia like frodige og forlokkende som en turistplakat, og tiltrekker seg i like stor grad besøkende som ikke er dykkere.

Mange besøker Roatán’s Institute for Marine Sciences (RIMS), et forsker- og utdanningssenter som arbeider med delfiner, og treningsøktene er åpne for publikum. Senteret ligger i utkanten av Anthony’s Key Resort, øyas best beliggende og beste all-round hotell. RIMS tilbyr gjestene å svømme, snorkle og dykke sammen med de flaskesnutete delfinene i åpent hav eller inne i lagunen.

destinasjoner_RIMS_Honduras

Roatán ligger 56 kilometer utenfor den nordlige kysten av Honduras, og det går fly daglig fra Honduras’ største byer. Anthony’s Key Resort ligger på det nordvestlige hjørnet av Roatán, 12 minutters kjøring fra flyplassen.

Beste tid er den tørre sesongen, januar – mars.


 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO