1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Winterthur Museum

Tekst: Tor Kjølberg (juli 2012)

En hyllest til en manns lidenskap og hans gave til Amerika

Ta en relativt beskjeden tolv roms du Pont familiebolig i frodige Brandywine Valley. Utvid størrelsen betraktelig og tilfør den kunstneriske lidenskapen og altruistiske visjonen til dens siste eier, Henry Francis du Pont (1880 – 1969), og du ender opp med verdens fremste museum for amerikanske antikviteter og dekorativ kunst.

destinasjoner_Winterthur

Museet åpnet offisielt i 1951, og besøkende har siden den gang kunnet beskue den lidenskapelige kunstelskerens samling av mer enn 60 000 gjenstander. Senere innkjøp har økt samlingen til 85 000 kunstverk. Gjenstandene består av alt fra sølvbestikk til spiraltrapper og møbler for nesten 200 rom fra forskjellige epoker. De fleste er det mulig å besøke sammen med eksepsjonelt kunnskapsrike guider på ulike ”temavandringer”.

destinasjoner_winterthur_interior

Det var imidlertid eiendommens hage som ble H. F. du Points første kjærlighet. Lenge før han begynte å samle var han en lidenskapelig gartner, og i dag preges 240 mål av eiendommens gjenværende 3.916 mål (ned fra 10.000 mål tidlig i 20. århundre) av forførende naturalistiske hager som består av så vel lokale som eksotiske planter.

destinasjoner_winterthur_store

Hagene befinner seg like ved museet, og du kommer dit ved å bruke hagetoget.

Hageelskere som ikke får nok av blomster og prakt kan ta seg en tur rett over grensen til Pennysylvania og Kennett Square. Der ligger Longwood-eiendommens 4.000 måls mer formelle og forfinede hager, et resultat av HFs fetter, Pierre S. du Pont og hans sans for blomsterprakt.

destinasjoner_longwood_gardens1Gjester som velger å overnatte kan også takke Pierre for det uforlignelige Hotel du Pont, som åpnet i 1913 i nærliggende Wilmington, opprinnelig et overnattingssted for familiens besøkende forretningsforbindelser. Det ærverdige renessansepalasset kan stå som en hyllest til europeisk kunsthåndverk og bedriftsdynastiperioden samt du Pont-familiens hang til å samle. Mer enn 700 originale malerier pryder hotellets vegger og bidrar til å fange opp den landlige skjønnheten i familiens elskede Brandwine Valley.

destinasjoner_hotel_du_Pont

Winterthur Museum ligger knapt 10 kilometer fra Wilmington på Route 52, og 57,5 kilometer sørvest for Philadelphia. Longwood Gardens ligger langs Route 1.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO