1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Martinique – et lite stykke Frankrike i Karibia

Tekst: Tor Kjølberg (juni 2012)

Martinique er et lite stykke Frankrike i Karibia, et outré mer (oversjøisk) departement av fedrelandet som skjeler til Paris for inspirasjon, om ikke visdom, og er fullstendig napoleonsk akkreditert.

reiseliv_reiseglede_martinique_kart

Fra landets utmerkede rom, dets sukkerrør, sine bananer og et yrende shoppingliv i hovedstaden Fort-de-France til innbydende hav, sol og sand, møter du her en perle av en destinasjon. Napoleons andre hustru, Keiserinne Josephine, ble født i La Pagerie, en eiendom i Fort-de-France.

I 1902 var øya offer for det ødeleggende utbruddet fra Mount Pelee-vulkanen, som tok livet av nesten 30.000 mennesker og ødela kolonibyen St. Pierre. Et enda mørkere kapittel i øyas historie er slavekulturen på plantasjene hvor 70.000 slaver arbeidet hardt inntil de ble satt fri i 1848. Du kan få et innblikk i slavearbeidernes liv ved et besøk på La Savana des Enclaves, som blant annet inneholder en tro kopi av en slavelandsby. Den befinner seg ikke langt fra landsbyen Trois Ilets.

reiseliv_reiseglede_savane_martinique

For tilhengere av Karibia er Martinique noe helt annet enn de hollandske, engelske eller spanske øyene. Det kreves pass for å innreise, førerkort holder ikke. Det er få som snakker engelsk blant de fransk-kreolske innbyggerne, og servicen på flyplassen, hvis vi i det hele tatt kan snakke om service, må i beste fall beskrives som tilfeldig. Veiene, derimot, er asfaltert og i særdeles god stand.

reiseliv_reiseglede_martinique

Bo, spise og rekreasjon
Cap Est Lagoon Resort & Spa er ett av Martiniques beste, selv om det ikke lever opp til tilsvarende anlegg andre steder. Det ligger omkring 35 minutter øst for Fort-de-Frances Lementin International Airport, som har inntatt en finger av et landområde som peker mot et korallrev.

Stedet har 50 suiter i 18 to etasjers villaer bygget i kreolstil med utsikt enten til havet eller mot det tropiske hageanlegget. Deluxe og executive suitene har havutsikt og romslige private svømmebassenger. Alle rom er utstyrt med digitalt underholdnings- og kommunikasjonsutstyr. Innredningen preges av lokale tekstiler og lokalt håndarbeid. Romfasilitenene omfatter minibar, isbit- og espressomaskin. Betjeningen er sjarmerende, om enn ikke alltid like oppmerksom.

reiseliv_reiseglede_habitation_legrange

Måltidene serveres i La Champeche på stranden, hvor du kan nyte hummer og grillet fisk. På La Belem er den fransk-karibiske maten noen ganger god, men ofte ikke det man skulle kunne forvente av et slikt sted. Maten står uansett ikke i forhold til hva du betaler for den.

Etter middag er det musikk og dans à la Martinique på Le Cohi-Bar, hvor du kan prøvesmake vellagret rom fra en samling på omkring 100 ulike merker.

Anlegget har forøvrig øyas beste spa, hvor du kan få alt fra enkel massasje til en tredagers ”Josephin-steam”, hydro-jet eller omfattende massasjeopplegg. Det finnes et basseng med motstrøm, en liten strand og en motoryacht som tar gjestene med på tur til de nærliggende øyene.

I nærheten av flyplassen ligger en vakker 18 hulls golfbane, Le Golf de l’Imperatrice Josephine, tegnet av Robert Trent Jones.

Hotel La Fregate Bleue, i nærheten av byen Le Francois, er en fengslende utgave av et B&B med ganske små, sjarmerende suiter med egne bad og dusj, antikk og lokal innredning, en liten kjøkkenkrok og enten terrasse eller veranda med flott havutsikt. Alle rommene har luftavkjøling og er fullt utstyrt med telefon, TV og badeartikler.

reiseliv_reiselyst_fregate_bleu

Hotellet er bygget på en gammel sukkerplantasje i et pent og rolig område med svømmebasseng, men mangler natteliv eller organiserte aktiviteter. Strendene befinner seg omtrent ti minutters avstand fra hotellområdet. Men hvis det er hvile og opplading av batterier du er kommet hit for, er du absolutt kommet til riktig sted.

Charles og Yveline de Lucy heter de sympatiske innehaverne som har bodd på Martinique hele sitt liv. Charles er forresten en fortreffelig historieforteller. Vi anbefaler mastersuitene i annen etasje. Frokost, som er inkludert i prisene, serveres i det herlige hageområdet.

I øst ved Atlanterhavskysten, ved Marigot, ligger et flott restaurert plantasjehus fra det 18. århundre i en frodig 28 måls tropisk park, Habitation Lagrange. Det har 15 store gjesterom, innredet i kolonistil, med brede, gode senger og finnes i hovedbygningen eller i tilbygg. Alle er utstyrt med romslige bad, og i annen etasje kan gjestene benytte seg av en veranda som går rundt hele bygningen. Alle rommene har luftavkjøling.

Man ser ikke havet fra området, men det finnes et komfortabelt svømmebasseng og et vakkert hageanlegg som innbyr til bare å ta dagen som den kommer. Hvis du har planer om å dra til stranden eller besøke noen av de mange restaurantene som finnes i området, bør du nok disponere bil. Men la deg ikke forlede av den dårlige forfatningen veien opp til eiendommen er i. Så snart du har humpet deg fram er det et betagende syn som venter deg.Eierne påstår at de har en av de beste restaurantene i Karibia, og det er faktisk ingen overdrivelse. Kjøkkensjefens signaturrett, foie de gras med rom og grønne bananer, er fortreffelig, og det samme kan sies om havets delikatesser.

Spisesalen har en imponerende størrelse og er utstyrt med et fantastisk mahognibord, flislagt gulv og en vegg med tropiske fresker som illustrerer Martiniques plantasjehistorie. Habitation har også høy servicegrad med en betjening som faktisk virker interessert i at gjestene skal trives.

Vi anbefaler deluxerommene i hovedbygningen.

Hvis du ikke er redd for kjøreveien til Fort-de-France på den karibiske siden av øya for å spise middag, er førstevalget vårt La Belle Epoque, et bortgjemt sted med god mat i en elegant, men eiendommelig, herregård på nordsiden av byen. Begynn med foie de gras, fortsett med filet de dorade og avslutt med coquin au chocolat. Route de Didier. Tel: 596-644-119.

reiseliv_reiseglede_fort-de_france

Cap 110 er en avslappet bistro på sørkysten i nærheten av Le Diamant. Der er det sjømat som er tingen, men du kan også få servert kalv, fransk and og andre gode kjøttretter. Tel: 596-761-299.


 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO