1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Kjøp eiendom på Brac - nå

Tekst og foto: Tor Kjølberg (mai 2012)

Brac er Kroatias største øy og ligger bare 55 minutter med bilferje fra Split på fastlandet. Øya har all sin opprinnelige sjarm med hele 17 byer fordelt rundt hele kysten. I tillegg er Brac en av de vakreste øyene i Dalmatias skjærgård.

Brac ligger mellom øyene Solta og Hvar og er på 395 kvadratkilometer.

Øya har en rik historie og stor kulturarv og er spesielt kjent for sin gode olivenolje, delikate lammekjøtt og utmerkede viner og krydder. Prøv gjerne den lokale vinen Brancki Plavac. Du blir garantert behagelig overrasket.

På Brac finner du steinbruddet hvor de utvinner den hvite marmoren, Brancki kamen, som blant annet er blitt brukt til å bygge Diocletans palass i Split og Det hvite hus i Washington. Fra den høyeste fjelltoppen, Vidova Gora, på hele 780 meter, har du 360 graders utsikt, og på en vakker dag kan du se helt til Italia.

Hovedstaden Supetar er blitt en sterkt etterspurt destinasjon, takket være den høye hotell- og servicestandarden. Byen byr på alt fra sol og bad til et yrende byliv. Sentrum er bygget opp rundt havnen og har mange små, hyggelige kafeer, restauranter og butikker.

Den berømte stranden Zlatni Rat (Det gylne horn) i Bol er en av Kroatias mest ettertraktede steder, og regnes av mange som Europas vakreste. Den strekker seg 500 meter ut i havet og spissen endrer stadig retning som følge av de sterke strømmene. I nærheten finnes også mange andre strender og private bukter. Vindsurfere fra hele verden tiltrekkes av Bol og Zlatni Rat.

reiseliv_reiseglede_slatni_rat

Den lille fiskerlandsbyen Milna er blitt et populært mål for seilere fra hele verden. Sommeren gjennom virker den som en magnet for besøkende seilbåter og lystyachter samt øyas jetsettere. Da kryr det av mennesker på havnen som nyter tilværelsen på ett av de mange vannhullene langs kaien.

reiseliv_reiseglede_Milna

På den andre siden av øya ligger fiskelandsbyen Pucisca. Der finnes en skole for klassisk musikk, og sitter du på et av serveringsstedene er det ikke uvanlig at du får høre levende, klassisk musikk.

reiseliv_reiseglede_Kroatia_Pusisca

I utkanten av byen finner du Restaurant Lucica, som også tar i mot overnattingsgjester. Vi ble anbefalt denne restauranten spesielt med tanke på atmosfære og meny. Forsøk hummer à la Lucica. Den serveres med spaghetti, noe som kanskje kan virke litt uvanlig for norske hummerentusiaster. Men unn deg den positive overraskelsen!

reiseliv_reiseglede_hummeraften_Lucica

reiseliv_reiseglede_hummeraften

reiseliv_reiseglede_hummeraften2

Et kvarters kjøretur fra hovedstaden Supetar ligger Sutivan, en liten idyllisk fiskelandsby. Den pittoreske byen pulserer med en rolig sjarm og minner mest om livet rundt Middelhavet slik det en gang var.

reiseliv_reiseglede_Kroatia_Sutivan

Der ble Villa Rikke innviet på selveste 17. mai i år ble. Bygningen består av ni leiligheter på cirka 50 kvadratmeter. De tre leilighetene i øverste etasje er blitt kjøpt av tre norske familier fra Vestlandet. De øvrige solgte leilighetene er solgt til svensker, og derfor kalles stedet det svensk-norske huset. Da vi var på besøk i mai var det to usolgte leiligheter igjen. Leilighetene koster rundt en million norske kroner, og er fullt utstyrt med kjøkken og bad i høy standard. Kroatia har søkt om medlemskap i EU, så det er forventet at prisene kommer til å stige raskt i årene fremover.

reiseliv_reiseglede_sutivan_norsk-svenske_hus

reiseliv_reiseglede_sutivan_leilighet1

reiseliv_reiseglede_sutivan_leilighet2

To søstre fra Bergen, Marit Helene og Nina, forteller at de i utgangspunktet ønsket å kjøpe noe i Provence i Frankrike. Tilfeldigheter brakte dem imidlertid til Brac, og det ble forelskelse ved første besøk. De orienterte seg i markedet og fant etter hvert Mimmi. Da var saken avgjort.

Her ser vi (fra venstre) Marit Helene Larsen fra Bergen, Brita Hesjedal Lunde fra Dale og Nina Larsen Hadseth fra Hardanger. De ønsker Destinasjoner velkommen til sitt andre hjemland.

reiseliv_reiseglede_sutivan_nye_eiere

Innvielsen av Det norsk-svenske hus ble en virkelig 17. mai-feiring med snorkløipping, taler, grillmat, godt drikke og dans - for ikke å snakke om gbod stemning.

reiseliv_reiseglede_snorklipping

reiseliv_reiseglede_17.mai-fest_Kroatia


reiseliv_reiseglede_kroatia_17.mai_dans

reiseliv_reiseglede_Kroatia_17.mai-stemning

Det er Mimmi i eiendomsselskapet Krofast (Rakovic-Koracerie d. o. o.) som er daglig leder og salgsansvarlig. Hun snakker flytende svensk, og sammen med sitt svenske team sørger hun for at kundene får det de ønsker av kvalitet, service og trivsel. Et nytt prosjekt blir en bygning med ti leiligheter ved siden av den som nå er innviet. - Der blir leilighetene litt større (70 kvadratmeter), pluss en øverst på 120 kvadratmeter, forteller hun.

– Det viktigste for meg, fortsetter Mimmi, - er å se at folk er fornøyde. Folk stiller krav, og de må vi innfri. Skandinaver trenger trygghet, og vi kjenner bransjen, språket og har alle nødvendige forbindelser. Hun forteller videre at uteområdene er viktig for skandinaviske kunder. Krofast legger derfor stor vekt på de estetiske omgivelsene. I det nyinnviede huset har for eksempel uteområdene kostet et beløp som tilsvarer halvannen leilighet. Kroatere er ikke like opptatt av slike ting.

reiseliv_reiseglede_Kroatia_Mimmi

Eiendomsselskapet Krofast renoverer og selger i tillegg andre hus i området, først og fremst til norske og svenske kunder.

Teamet i Krofast består av (bak fra venstre) Börje Nordström, Bella Jörnegren og Lars Eklund. Foran Mimmi Rakovic Koracerie og hennes mann Hassan Koracerie. Roy Bergström var ikke tilstede da bildet ble tatt


reiseliv_reiseglede_Kroatia_Krofast_team

De som ønsker å leie en leilighet eller et hus for å bli kjent med området blir godt ivaretatt av Mimmis datter, Sandra Hildebjörk, som bor i Sverige. Hennes selskap heter Kroatien Solresor.

Vurderer du bolig I utlandet, er Kroatia, og spesielt Brac, et sted du bør orientere deg i.


 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO