1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Essex
- den perfekte amerikanske småby og dens eldste vertshus

Tekst: Tor Kjølberg (mai 2012)

Essex er et prakteksemplar av en elveby, med bare ett trafikklys og hvor ånden fra revolusjonstiden fortsatt sitrer. Det er ikke en eneste fastfood å se i sentrum.

reiseliv_reiseglede_Essex_Ct

Byen kan skilte med noe av USAs flotteste arkitektur fra kolonitiden, bygget den gang den var kjent og for sin skipsbygging som ble etablert så tidlig som i 1645, og som blomstret inntil jernbanen gjorde sitt inntog midt på 1800-tallet.

reiseliv_reiseglede_exxex_ct_1

På Main street og i de smale bakgatene er det fortsatt hvite, sjarmerende gjerder som hegner omkring arkitektoniske perler, noen er fortsatt private hjem. Andre er imidlertid omgjort til antikvitetsforhandlere eller andre spesialforretninger.

reiseliv_reiseglede_exxex_ct2

En av de mest spennende bygningene i byen er Griswold Inn, det vertshuset som har vært i lengst kontinuerlig drift i Connecticut, og et av de eldste i hele USA. Det åpnet i 1776, og var det aller første tre etasjes huset i staten. Det mest ettertraktede og mest besøkte rommet i Griswold er the Tap Room, som opprinnelig var byens første skole, bygget i 1738 og flyttet hit fra en helt annen del av byen. En stormaget jernovn regjerer i midten, og de trepanelte veggene prydes av en imponerende samling av maritime minner og originale Currier og Ives trykk, den største private samling i sitt slag.

reiseliv_rfeiseglede_griswold_inn_sign

Det er mye liv i huset, og da tenker jeg ikke på Dixieland og banjomusikk, men lokalbefolkningen som trekkes hit som av en magnet. Her finner du elvebåtfolket, yachtentusiaster fra Long Island Sound og landkrabber på jakt etter nostalgi.

Overnattingsgjester kan henge fra seg hattene sine i pene gjesterom, og mange gjester som bor her i helgene gjør det bare for å være først til å innta den sagnomsuste Sunday Hunt-frokosten, en enorm sak som sies å ha blitt startet av britene som styrte vertshuset under krigen i 1812. Gjestene elsker simpelthen den enorme buffeen, kanskje mest kjent for pølsene som er laget etter en historisk oppskrift, men også for den stemningen som oppstår når kjente og fremmede møtes og gjenspeiler den rollen som the Gris har spilt i Essex.

reiseliv_reiseglede_griswold_inn

Essex ligger 192 kilometer nord for New York City, 56 kilometer sør for Hartford og 32 kilometer sørvest for Mystic.

Besøk gjerne byen på en Loser’s Day Parade, første lørdag i mai, som er til minne om britenes mislykte angrep på Essex i 1814. Griswold og Essex er for øvrig særdeles sjarmerende når den er pyntet til julehøytiden.


 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO