1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt

Chile San Pedro de Atacama

Månelandskapet nord i Chile

Desember 2010

Nord i Chile, i Valle de Luna, gjør den lave fuktigheten at det ikke er grunnlag for noe slags liv; ingen dyr, ingen fugler og ingen planter. Bare stillhet. Fullmånen kaster sitt lys over ørkenen, nok til at vi kan se forover på de merkede stiene vi vandrer. Nifse strukturer, skapt av århundrers erosjon, preger saltfjellene omkring oss. Det naturlige månelyset gjør at vi finner veien til en eldgammel innsjø midt i et månelandskap som nesten tar pusten fra oss.

San Pedro de Atacama

Siden vi bor i Santiago tar vi et par turer hvert år til denne skrinne landsdelen i skyggen av Andesfjellene. For det meste drar vi vestover fra Santiago til Stillehavet, eller sørover til det frodige innsjøområdet. Men denne gangen reiste vi nordover til San Pedro de Atacama.


Det er daglige flyavganger fra Santiago til San Pedro, men vi anbefaler å ta en tre dagers biltur på den 160 mil lange turen som for øvrig har glimrende veier. Vi har allerede nevnt Valle de Luna, men andre ting det er verdt å få med seg er gigantskulpturen Mano del Desierto (Ørkenhånden), Antofagasta med naturmonumentet La Portada samt Calama og Chuquicamata, verdens største åpne koppergruver.

Som de fleste andre steder i Chile finnes det gode priser på overnatting. Vi bodde på Residencial La Florida. Et dobbeltrom rundt en gårdsplass med delt vaskerom kostet godt under 75 kroner pr. person. Elektrisiteten er bare på fra skumring til midnatt, så sørg for å dusje i dette tidsrommet. Adobe Restaurant serverer førsteklasses mat, tenner bål hver kveld, og du kan kontrollere e-posten din mens de lager middagen.

Det første du bør gjøre når du kommer dit er å besøke Museo Arqueologico Gustavo Le Paige, som inneholder verdenskjente prehistoriske mumier. Hvis tiden tillater, se etter gamle bondeantikviteter, besøk de prehistoriske bostedene og nyt det varme geysirvannet. 

Chilean Tourism Board

 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO