1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Spanias beste strender

For Destinasjoner av Andrea Housner (mai 2012)

En finca (bondegård) med nesten 1.500 kvadratmeter boflate for bare 400.000 kroner? Det er hva jeg vil kalle et røverkjøp. Etter å ha sett et foto av stedet i vinduet til eiendomsmegler Senor Baltas i Santander kunne jeg ikke motstå fristelsen for å gå inn. Hvor var det? Trengtes det mye oppussing? Var det havutsikt?

reiseliv_reiseglede_Santander_kart

Ingen havutsikt. Du har ikke det 14 mil bak fjellene. Landsbyen Polaciones ligger to timers kjøretur fra kysten av Santander.

Santander ligger vest for Baskerland i naboregionen Cantabria. Her finnes fortsatt ”det grønne Spania”, som i praksis betyr at distriktet får sin rimelige andel av den nedbøren som kommer. Men i dag er det fantastisk her, og det eneste stedet å oppholde seg på er stranden.

reiseliv_reiseglede_santander_slott

Selv om Santander er en havneby med nesten 200.000 innbyggere, har den noen av Spanias beste strender, i alt 11 stykker. Selv besøkte jeg La Magdalena, på en kunstig halvøy med eget slott, El Camillo, som har fått sitt navn etter steinformasjonene som noen sier ser ut som en kamel, uten at jeg har fantasi nok til å se det, og El Primo Playa de Sardinero. Alle strendene har fløyelsmyk, gyllen sand, men Atlanterhavet kjennes vel friskt ut første gang man hiver seg uti.

reiseliv_reiseglede_Playa_Sardinero_Santander

Min guidebok sier at El Sardinero er stranden hvor ”folk drar for å bli sett”, men det er feil.

Du behøver ikke å være ung og vakker for å nyte solen og sanden her. Det finnes riktignok rikelig med jenter i fargerike bikinier som sprader opp og ned langs strandkanten, men dette er en familiestrand som består av like mange onkler som bestemødre. Jeg så nettopp en kjempestor dame som hinket seg nedover til stranden med spaserstokk. Under klærne hadde hun en badedrakt som ikke kan ha vært moderne siden lenge før første verdenskrig.

reiseliv_reiseglede_santander

Strendene ligger et godt stykke fra selve havnen. Det er omkring tre kilometer å gå til El Sardinero fra Santander sentrum, men du kan spasere langs den tredelte esplanadaen La Pareda. Der finnes en hel rekke utendørs bokhandlere hvor det leses dikt om kveldene, og det er en hyggelig tur hvor det er mange vannhull underveis.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO