1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Hotelltest:
Refsnes Gods – helt konge!

Tekst og foto: Tor Kjølberg (mai 2012)

Tre kvarter med bil fra Oslo tar det til Jeløya utenfor Moss. Der ligger Refsnes Gods, like ved Oslofjorden, bare atskilt av et enormt parkanlegg og et mindre villaområde. Ønsker du å reise med ribb fra Oslo, ordner hotellet det også.

reiseliv_reiselyst_refsnes_gods-inngang

Godset ble etablert i 1767 og har vært besøkt av både kongelige og kunstnere. Det er tilstrekkelig å nevne Camilla Collett, Peder Balke, Hans Gude, Edvard Munch og selveste Kong Oscar II. Så finnes det da også en Kongesal med foto på veggen av Kong Oscar den II med følge fra den gang han besøkte godset den 4. august 1898.

I Restaurant Munch henger det syv originalarbeider av Edvard Munch, blant annet et selvportrett, et portrett av August Strindberg og akvarellen ”Den blå kjole” som også er benyttet som motiv på hotellets porselensservise. Da er det vel ingen overdrivelse å kalle Refsnes gods for helt konge!

reiseliv_reiseglede_refsnes_gods_restaurant

Gruppearrangement
Vi var en gruppe på cirka 30 personer som ankom til lunsj. Den ble servert i Paviljongen som har utsikt til hagen og fjorden gjennom glassveggene. Her var det bare å forsyne seg fra buffeen. Både kalde og varme retter ventet oss med noe for enhver smak.

Refsnes Gods har konferansefasiliteter for grupper inntil 90 personer. De to store rommene, Vanity Fair med Refsnes-frisen og møterom AB med fotobilder av Steinar Christensen, egner seg godt for gruppemøter. I tillegg finnes det seks mellomstore konferanserom og like mange grupperom, og kursdeltakere samler seg gjerne foran peisen eller i havestuen når det står gruppearbeid på programmet.

reiseliv_reiselyst_refsnes_gods_vanity_fair

Etter vår mening er det positive med Refsnes Gods at både både bygningen og tilhørende fasiliteter, og fjorden med brygge i gangavstand fra hovedhuset, gjør at faglig innhold kan kombineres med fysiske og mentale avbrekk uten at man behøver å bruke lang tid på forflytninger.

Kunsthotell
Vi vet heller ikke om noe annet hotell i Norden som kan varte opp med 400 kunstverk laget av 100 kunstnere, 98 av dem norske. Den amerikanske popkunstneren Andy Warhol har laget sin egen tolkning av Munchs ”Madonna og brosjen” og Eva Mudocci, der den vakre Eva skuer drømmende inn mot restauranten. For 100 år siden sies det at Edvard Munch hadde et forhold til denne engelske fiolinisten.

For å sitere godsets egen brosjyre er ”kunst en individuell opplevelse. På Refsnes Gods finner du kunst som behager, som inspirerer og som provoserer. Sterke farger av Lise Malinovsky, sart stemning av Liv Heier og en nydelig blå torso i glass av Nico Widerberg.”

Gjestene kan faktisk bo og føle seg hjemme i sitt eget, lille galleri.

reiseliv_reiselyst:_refsnes_gods_baren

På Refsnes finnes også fire suiter som er innredet med kunst av henholdsvis Jacob Weidemann, Frans Widerberg, Håkon Bleken og Therese Nordtvedt. For at gjestene skal få full oversikt over hvor de ulike verkene befinner seg finnes en guide ved resepsjonen. Bildet viser et utdrag fra Håkon Bleken-suiten.

Og skulle gjestene ha kapasitet til å nyte enda mer kunst er ikke veien lang inn til Moss sentrum, som er kjent for sine mange kunstgallerier, blant annet Galleri F15.

Nytelser og fristelser
Enten besøket gjelder kick-off, styremøter, seminarer eller rett og slett et privat avbrekk fra hverdagen, er det mange nytelser og fristelser på Refsnes Gods.

Vin
La oss begynne med vinkjelleren. Vinmester André Blomberg-Nygaard viser oss stolt ned i vinkjelleren, som til enhver tid inneholder omkring 7.000 flasker med vin fra verdens beste vindistrikter. Vinmesteren forteller at innkjøpene gjøres på lang sikt, og mange av flaskene ligger derfor og godgjør seg for servering om noen år.

reiseliv_reiselyst_refsnes_gods_vinkjelleren

Den eldste vinen er en madeira fra 1822, og den eldste rødvinen er fra 1916. – Det vi kanskje er mest stolt av er vår komplette samling av Chateau Mouton-Roitchild med kunstneretiketter fra 1945 til inn i 20-tallet. Chagall, Picasso, Miro og Andy Warhol er noen av kunstnerne som har prydet etikettene opp gjennom årene, forteller Blomberg-Nygaard.

reiseliv_reiselyst_refsnes_gods_kunstnervin

Vinkartet ble tildelt Best Award of Excellence av Wine Spectator i 2008.

Hotellet arrangerer gjerne vinkurs, og i selve vinkjelleren er det plass til omkring 20 gjester.

Massasje
Ved å kontakte resepsjonen eller bestille på forhånd, kan hotellet ordne det slik at du får din egen profesjonelle terapeut på ditt eget gjesteværelse, eller i et lokale like ved hotellet.

På fjorden
For vår gruppe arrangerte Eventseiling seilregatta og tur med ribb. Tre seilbåter av typen Beneteau First 40.7 ble stilt til disposisjon.

reiseliv_reiselyst_eventseiling

Siden flere av oss ikke var erfarne seilere, ga instruktørene god informasjon om vindforhold, sikkerhet, teknikk og konkurranseregler. – Seiling er en god teambuildingsøvelse, sa vår instruktør Arne Georg Rønning.

reiseliv_reiselyst_eventseiling_instruktør

– Mannskapet på en regattaseiler kan godt sammenlignes med et bedriftsteam som skal vinne et race om kundene. Vårt mål er at alle deltakere skal lære mer om seiling, oppleve mestringsfølelse, og ikke minst ha det moro, la han til.

reiseliv_reiselyst_eventseiling_regatta

Golf
Oppholdet på Refsnes Gods kan også kombineres med innendørs eller utendørs golf. Et kvarters kjøring fra hotellet ligger Evje Golfbane, en 18 hulls mesterskapsbane i herregårdsmiljø på Larkollen. I distriktet finnes det dessuten 70 ulike baner, og golfsett får du om ønskelig låne på hotellet. Skorter det på tid har hotellet egen innendørs golfsimulator.

Privatopphold
Salgssjef Anne Mette Bergseth legger ikke skjul på at mange par velger å besøke Refsnes Gods for en romantisk aften med overnatting. - Det er faktisk en god idé å overraske sin kjære med en annerledes utflukt, mener hun. Hotellet tilrettelegger stemningen fra første stund. Bare tenk deg tanken, en aperitif ved ankomst etterfulgt av en fem retters gourmetmiddag samt en deilig frokost neste morgen. Om sommeren er det fullt mulig å ta med seg en picnic-kurv som kan nytes ute på den store plenen.

reiseliv_reiselyst_refsnes_gods_fra_hagen

Eller hva med å slappe av en hel helg? Det finnes egne opplegg til faste priser med opphold enten i en av suitene eller et superior rom. Alle har badekar, balkong eller terrasse med fjordutsikt.

Hotellet har 61 rom. Alle medarbeidere på Refsnes gods er særdeles serviceinnstilte. Vi har testet hotellet tidligere, og det er fortsatt en av våre foretrukne destinasjoner i Oslo-området.


 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO